Sara Alonso (Salomon Spain) i Albert Pérez s’enduen els llorers de l’Olla Vertical. Ambdós han estat els més ràpids en superar els 3,78 quilòmetres de distància i 986m de desnivell positiu que separaven el santuari de Núria amb el cim del Puigmal (2.913m). La cursa, organitzada per l’Unió Excursionista de Vic, ha reunint a 112 participants, sent a més puntuable per la Copa Catalana de Curses Verticals de la FEEC.

La corredora basca Sara Alonso ha tornat a demostrar un cop més que està en un estat de forma espectacular i s’ha endut la victòria amb superioritat. I no només això, sinó que s’ha quedat a tant sols 15″ del rècord femení de la prova, en possessió de Sheila Avilés amb uns estratosfèrics 51’38” que va marcar en 2018.

En segona posició ha estat força disputada entre dues autèntiques especialistes de la modalitat vertical, com son Georgina Gabarró (GE Oliana) i la madrilenya Fátima de Diego. Gabarró ha apretat les dents en l’última pujada, amb De Diego estalonant-la, i ha pujat al segon esglaó del podi amb un temps de 56’23”. De Diego tancaria el podi femení 15 segons després.

Amb aquesta segona posició, Georgina Gabarró sentencia la competició i revalida el títol de campiona de la Copa Catalana de Curses Verticals de la FEEC.

Per altra banda, el jove Albert Pérez s’ha imposat amb claredat en la cursa masculina amb un temps de 45’31”. Després d’una molt bona temporada en la disciplina d’esquí de muntanya, el cerdà ha iniciat la temporada estiuenca de la millor forma. Huige Tituouan i el català Marcel Romaní han mantingut un emocionant duel per la segona posició, que s’ha decidit en l’esprint final a favor del francès (47:07), per tant sols 4 segons de diferència.

Amb aquesta tercera posició, Romaní es posa líder provisional de la Copa a falta d’una prova, que es disputarà a Vertikalm el proper mes d’octubre.

Erola Bisquert i Roger Bella inauguren la Nocturna

Enguany, i com a gran novetat, l’Olla de Núria ha incorporat una cursa més al seu programa. La primera Olla Nocturna es va disputar ahir al vespre sota la llum de la lluna, on el centenar de corredors formaven una traça lluminosa per les muntanyes de la vall realment espectacular. El recorregut, de 12km i 940m de desnivell positiu, va partir des del Santuari de Núria, per realitzar un ascens al coll de Finestrelles, passant pel pic de Finestrelles i, seguidament, baixar al coll d’Eina per encarar finalment el descens de nou fins al Santuari.

El tarragoní Roger Bella (Team Gozalbo) va ser el gran dominador i es va imposar amb 1h18’36”, per davant de Jordi Comellas (1h19’30”) i Ramón Caballeria (1h21’25”).

La vigatana Erola Bisquert (UE Vic) va marcar el “tempo” de la cursa femenina, aprofitant la seva coneixença del terreny, i es va alçar amb la victòria després de 1h34’36”, amb més d’un minut d’avantatge respecte Anna Pujol (1h37’15”) i molt més allunyada de la basca Intza Osa (1h51’52”).

Classificacions Olla de Núria 2022

La prova nocturna i vertical ha estat l’antesala del que succeirà demà en la 15a edició de L’Olla de Núria.

Text i fotos: Albert Torrent / Ultres Catalunya