Karim Cabeo i Marta Romero guanyen la 36a Pujada i Baixada a Guanta

571

La Pujada i Baixada a Guanta s’ha convertit en una de les clàssiques del calendari tardorenc. La cursa per muntanya de Sentmenat va tornar a ser un èxit participatiu amb prop de 700 corredors. Amb 36 edicions a les seves esquenes té l’honor de ser una de les més veteranes que se celebren a Catalunya.

El recorregut, de 12,3 quilòmetres i 250m de desnivell positiu, va realitzar el tradicional ascens al castell de Guanta per Can Fruitós i posterior descens a Sentmenat per Can Motllor fins a trobar de nou l’arribada situada al passeig d’Anselm Clavé.

El guanyador d’aquesta edició va ser Karim Cabeo (Rcr19 Club Deportivo) amb un temps de 42:39, per davant de Marc Fugardo (CN Caldes) amb 43:04 i Ivan Limia (Atletisme Montornès) amb 43:46. La victòria femenina va ser per a Marta Romero (Team Fisio Monasterio) després de 53:00. Laura Pérez (Club Triatló Cornellà) amb 53:40 i Queralt Riba (Cos360 Montanyà) amb 54:10 van tancar el podi femení.

La modalitat més curta, de 6km i D+150m, va ser estrenada l’edició passada. El Edrissi Reyani (Canb) amb 21:05 i Eva Otero (Hijos de la Resistencia) amb 30:29 van ser els guanyadors.

Text: Albert Torrent. Fotos: LaSansi