L’actualitat del cap de setmana: 4-5/02/2023

322
La Kedada Trail va ser un dels esdeveniments més destacats del cap de setmana. Foto: JBlack Coffee Studio by José Álvarez

Aquesta setmana han participat un total de 1.283 corredors, repartits entre 4 curses per muntanya, dels quals 904 van ser homes i 379 dones. La prova amb més participació va ser la cursa Hostrailric amb 502 corredors.

I començarem aquest resum amb el que va donar de sí en aquesta Hostrailric, que va presentar fins a tres recorreguts en aquesta edició 2023.

Diego Arroyo i Núria Hospital van alçar la victòria en la modalitat més llarga de 30km, Robert Busquets i Lidia Escamilla guanyarien la mitja marató de 21km i Oriol Maynar i Anna Quilez ho farien a la distància més curta de 13km.

Èxit a la Kedada Trail

La trobada punk-trailera per excel·lència va reunir més de 500 corredors en una jornada festiva i on l’únic objectiu era la de passar-s’ho bé i reunir aliments pels més necessitats. Enguany es van recaptar fins a 6.625 kg que aniran destinats a l’associació Cáritas de Moià.

Al Podcast (al final de l’article) podreu escoltar una interessant entrevista amb Salvador Vilalta, alma matter de la Kedada Trail.

Domini aclaparador dels esportistes catalans a l’estatal d’Esquí de Muntanya

La selecció catalana d’Esquí de Muntanya i els joves esquiadors de la FEEC han tornat a ser els grans dominadors dels campionats d’Espanya de l’especialitat que s’han disputat a Panticosa (Aragó).

El nom propi dels campionats ha estat el del banyolí, Oriol Cardona, qui ha signat el triplet i s’ha emportat la victòria en les modalitats d’esprint, vertical i individual.

Cardona ha estat acompanyat al pòdium pels catalans Ot FerrerAlbert Pérez. Mentre Ferrer es feia amb dos subcampionats, el de la cursa individual i el de l’esprint, Albert Pérez va ser tercer en les curses vertical i individual.

Cal remarcar el paper dels altres esportistes sub23 de la selecció catalana, com Marc Ràdua, Oriol Oliver i Maria Costa, que s’han emportat pòdiums també a la seva categoria promesa.

Els més joves van tornar a brillar, sumant un total d’11 pòdiums en verticals, 12 en esprint i 12 en la cursa individual. Laia Sellés va dominar de cap a peus la categoria sub18 i Tomeu Comellas el mateix a la sub20. A més cal remarcar el doblet de l’Aina Roca en sub14 o els tres pòdiums sub20 d’Ares Torra.

Breus:

Ïu Net i Laia Montoya formaran part de l’equip La Sportiva aquestat temporada 2023. D’aquesta manera, els tres atletes passen a compartir equip amb Jan Margarit, Pere Rullan, Patricia Pineda, Nico Molina, Fátima de Diego i Laia Gonfaus a l’equip La Sportiva i amb Berta Guitart i Jan Castillo al Junior Team.

Pel proper cap de setmana està prevista la celebració d’11 curses arreu de la geografia catalana:

  • A Santa Eulalia de Riuprimer (Osona) el Trail Senglars Riuprimer 360º
  • A Montserrat (Bages) la Montserrat Skyrace
  • A Beret (Val d’Aran) la hivernal Beret-Montgarri
  • A Palau-saverdera (Alt Empordà), el Trail Balcó de l’Empordà
  • A Torroella de Montgrí (Baix Empordà), la Crematorrons
  • A Riells i Viabrea (La Selva), la cursa Marxa del Llop
  • A Mataró (Maresme), la Mataró Xtrail Series Run
  • A Castellbisbal (Vallès Occidental), la cursa per muntanya de Castellbisbal
  • A Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental), el Trail Vilamajor
  • A Pinell del Brai (Terra Alta), la cursa dels Biberons
  • A Mont-roig del Camp (Baix Camp), la cursa 4 Termes

Calendari curses per muntanya 2023

Escolteu el resum de l’actualitat a través del Podcast del Fem Muntanya aquí: