“No pots dir blat fins que no estigui al sac i ben lligat”. Tot feia pensar que a Alberto Vinagre no se li podia escapar la victòria en una Ultra Montseny que celebrava la seva quarta edició, i més després d’encapçalar la prova durant tres quartes parts del recorregut -enguany amb 74k i 4.750m de desnivell positiu-.

Poc després de Collformic apareixia la figura de Carlos Mantero, que aprofitava l’abandó d’ Adrià Matas uns quilòmetres enrere i quedar-se sol a la caça i captura de Vinagre, fins a superar-lo en l’últim ascens al Pla de la Calma i creuar la línia d’arribada en solitari després de 8 hores, 22 minuts i 10 segons“Venia a Ultra Montseny per intentar fer un bon paper i, si hi havia oportunitat, entrar entre els cinc primers. Però no m’esperava pas poder guanyar. Estic molt satisfet”. Amb aquesta victòria, Mantero es col·loca com a primer líder de la Lliga Catalana Ultra Trails. Alberto Vinagre (BTR Pro Team) es conformava amb la segona posició amb un temps de 8h31’26”, mentre que Guillem Ayats (Club Trail Running Girona) completava el podi després de 8h51’39”.

Carlos Mantero, flamant guanyador Ultra Montseny 2018 (c) Facebook UM18

En dones no va haver tanta emoció per la victòria. Ester Franch (Club Trail Running Girona) va dominar la prova de cap a cap amb un temps de 10 hores, 58 minuts i 45 segons, mentre que Marta Batalla (AAEET Valls) i Berta Rodríguez, amb 11h36’12” i 12h13’48” respectivament, completaven el podi femení.

En la classificació per parelles, l’equip Compressport Camí de Cavalls format per Alex Urbina i Javier Pons van ser els guanyadors.

Classificació General Ultra Montseny 2018

Pau Capell compleix els pronòstics

Paral·lelament es va disputar la prova Trail, de 35 quilòmetres i 1.646m de desnivell positiu, que unia les localitats de Viladrau i Cànoves. Pau Capell (The North Face) va complir amb els pronòstics de favorit i, tot i mantenir un interessant frec a frec amb Lluis Vila durant bona part del recorregut, es va imposar amb un temps de 2 hores, 51 minuts i 22 segons, mentre que Jose Antonio Pérez completava el podi masculí. En dones, Àngela García també guanyava amb autoritat després de 4 hores, 23 minuts i 42 segons, a més de 25 minuts sobre Carmen Rodríguez (Inverse Team Trails) i Elisabeth Martí (XTrailMontseny).