Ens havien parlat molt bé del Trail Mallos de Riglos. De fet, la participació de corredors catalans a la prova aragonesa ha anat en augment els últims anys. Així que les expectatives eren altes. I no ens va defraudar.

El Trail Mallos de Riglos va celebrar el passat 11 de desembre de 2022 la seva sisena edició. I ho va fer amb rècord de participació, amb més de 650 corredors dividits en les dues distàncies que oferia l’organització: 35km D+2.200m i 12km D+800m. Nosaltres ens vam decantar per la més llarga ja que, posats a viatjar, volíem empapar-nos del festival en tota la seva totalitat.

El poble de Riglos (Hoya de Huesca, Aragó) donava el tret de sortida a trenc d’alba. El recorregut s’endinsa per les entranyes de l’espectacular regne dels Mallos de Riglos i la serra de Loarre. Un itinerari que volteja les enormes i calcàries parets dels Mallos i permet admirar la bellesa del seu conglomerat des de diferent perspectiva. Això sí, per creuar la línia de meta vam haver de suar de valent (i això que la temperatura va fregar els zero graus durant tota la cursa) a través de la duresa del seu camí, empedrat en algun tram i enfangat en altres.

L’ itinerari conté, a grans trets, tres grans pujades d´uns 500m de desnivell. Per això caldrà dosificar molt bé les forces si no volem patir a la part final. I més, sabent que l’organització ens regalarà un parell de ‘xinxetes’ en els darrers quilòmetres.

En conclusió: bona cursa de gran bellesa paisatgística. Exigent i una mica dura per a gent no experimentada (per això hi ha una altra distància més curta). Ideal per acabar la temporada de trail.