Albert Herrero corre més que el sol

El corredor lleidatà va ser l'únic corredor en completar la cursa ‘The Peaks of the Sun’ en la teva totalitat

1705

El corredor lleidatà va ser l’únic en completar el repte ‘The Peaks of the Sun’. Una esbojarrada iniciativa que, de la mà de Marc Fernández, tractava d’enllaçar la platja d’Almadrava a trenc d’alba, situat a l’extrem sud del Baix Camp, i de forma autosuficient i sense marcatge cercar el cim del Tossal de la Baltasana (1.203 m), a l’extrem nord de la comarca, abans de la posta del sol.

Albert Herrero va sortir a l’albada de la platja de Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant junt amb els 58 participants d’aquesta primera edició, completant el recorregut al voltant de dos quarts de nou del vespre després de més de 13 hores d’aventura per completar l’enrevessat recorregut d’uns 92 quilòmetres i 6.500 metres de desnivell positiu.

“Gaudeixo dels últims metres entre unes roques per les quals grimpo fins a la plataforma superior de la muntanya entre 15 o 20 persones que m’animen i feliciten per l’objectiu aconseguit mentre aixeco el puny a l’aire, emocionat de moment. En un últim esforç em vaig enfilar al vèrtex geodèsic i miro el sol, que es troba ja força baix però encara hi és. Aquesta llum rogenca ambienta la satisfacció que sento per haver aconseguit l’objectiu d’una partida en què he tingut que jugar tots els triomfs que tenia”. 

(llegiu tota l’experiència d’Albert Herrero en el seu blog Crónicas de Skyrunning)

Els corredors del Trail.cat Albert Giné i Aitor Tomàs també van aconseguir arribar a Prades però no van arribar a completar el recorregut en la seva totalitat. Ja fora de temps, Julián Morcillo i Félix Sánchez creuaven la meta.

La ruta va resseguir els cims més emblemàtics de la Costa Daurada, la Serra de l’Argentera-Pradell, el Portell del Peiró, el mirador d’Alforja, els gorgs de la Febró o la bellesa de Siurana per finalitzar dalt del cim del Tossal de la Baltassana. Val a dir que finalment es va decidir anul·lar el tram de les crestes de Vandellòs per fort vent.

Un repte que a més va tenir una iniciativa solidària, ja que l’únic requisit indispensable per a participar era l’entrega de 10 quilos de menjar destinats al Banc d’Aliments de Tarragona. En total es van recaptar fins 3.000 quilos.

Foto portada: Miquel Sánchez