ULTRA TRAIL BARCELONA 2021. LA PRÈVIA

La renovada Ultra Trail Barcelona es disputa aquest dissabte a Sant Llorenç de Morunys, amb quatre distàncies i un cartell de luxe

2205

L’ Ultra Trail Barcelona torna a escena dos anys després amb una fisonomia totalment diferent a la viscuda en les vuit edicions anteriors. Amb l’objectiu de donar-li un tomb més atractiu, canvia d’ubicació i es trasllada a les muntanyes de la vall del Lord, al Solsonès, prenent la localitat de Sant Llorenç de Morunys com a epicentre de l’esdeveniment.

Una cursa que sorprendrà per la bellesa dels seu recorregut, que exprimeix el territori passant pels llocs més espectaculars de la vall del Lord plena de cims, cingleres i barrancs.

L’Ultra Trail serà un dels plats principals de l’esdeveniment amb un preciós itinerari de 80 quilòmetres i un desnivell positiu de 4.987m. Es basa en el traçat de l’antiga Marató de la Vall de Lord fent una circular primer pel santuari i la Mola de Lord, contorneja el preciós Pantà de la Llosa del Cavall i s’endinsa pel salvatge barranc del clot de Vilamala, saltant després al Port del Port del Comte, coronant cims tant emblemàtics com el Cap del Verd (2.282 metres), la Tossa Pelada (2.378 metres) o el Pedró dels Quatre Batlles (2.386 metres), per acabar visitant la Serra del Verd.

La UTBCN tindrà un format de prova tipus autosuficiència individual entre el refugi Bages (km 37) i Coll de Port (km 54,6).

A més de la modalitat Ultra, oferirà tres recorreguts més: Marathon de 56km D+3.375m (3 punts ITRA), Half de 20km D+1.283m -puntuable per a les Skyrunner Spain i Andorra Series- (1 punt ITRA) i la Speed de 13km D+800m.

Cartell de luxe en la prova reina

Aquesta renovada edició de l’Ultra Trail Barcelona ha atret l’atenció de grans corredors del panorama internacional. En categoria masculina trobarem noms com Pere Aurell, Jordi Gamito, Pablo Villa, Mario Olmedo i Aurélien Dunand-Pallaz. També hi prendran part gent curtida de mil batalles com Lluís Sanvicente, Adrià Matas, Jose Manuel Torrico, Albert Pérez, Emili Rafecas, Albert Vilardell i Álex Urbina.

En el pla femení es preveu una bonica lluita pel triomf entre Ragna Debats, Kathrin Götz, Sabrina Solana, Roser Español i Alicia Hudelson; com també Mònica Guilera, Marta Muixí o la incombustible Teresa Forn.

Copa Catalana i Peaks Ultra Series by Grifone

L’empresa Ocisport Serveis pren el relleu de Besttrail en l’organització de l’Ultra Trail Barcelona i dona una passa endavant amb la creació d’un nou circuit d’ultratrails per aquest 2021: la Peaks Ultra Series. UTBCN formarà part d’aquesta primera edició junt amb dues proves més: Bastions i Ultra Comapedrosa.

Gràcies a l’acord entre l’empresa Ocisport, el Club Alpi Virtual, la FAM i la FEEC, la 9a Copa Catalana d’Ultraresistència comptarà amb les mateixes proves que l’anunciada Peaks Ultra Series.

Foto portada: Jordi Santacana, cedida per Ocisport Serveis