L’empresa Ocisport Serveis, que ja va anunciar fa pocs dies que recuperava la mítica Els Bastions i prenia també la direcció de l’Ultra Trail Barcelona, segueix ‘on fire’ amb la creació d’un nou circuit d’ultratrail per aquest 2021.

Sota la direcció d’Ocisport, per aquesta primera edició hi haurà tres proves:

Ultra Barcelona (8-9/05/2021 – 82km D+5.035m)

L’esdeveniment canvia d’emplaçament dels darrers anys i es trasllada a la població de Sant Llorenç de Morunys. Es basa en el preciós traçat de la mítica Marató de la Vall de Lord fent una circular primer per la Serra del Verd i saltant després al Port del Comte, coronant cims emblemàtics com el Cap del Verd (2.282 metres), la Tossa Pelada (2.378 metres) o el Pedró dels Quatre Batlles (2.386 metres), per acabar pels barrancs del clot de Vilamala.

La UTBCN tindrà un format de prova tipus autosuficiència individual entre el refugi Bages (km 37) i Coll de Port (km 54,6).

A més de la modalitat Ultra, oferirà tres recorreguts més: Marathon de 56km D+3.375m, Half de 21km D+1.375m -puntuable per a les Skyrunner Spain i Andorra Series- i la Speed de 11km D+729m.

Els Bastions (5-6/06/2021 – 71km D+4.709m)

Els Bastions celebrarà la seva desena edició amb canvis significatius respecte els anys anteriors. La modalitat Ultra, amb sortida i arribada a Ribes de Freser (Ripollès) coronarà els bastions més alts de la vall de Ribes, com el Puigmal i altres cims de l’olla de Núria, fent parada a la vall de Núria i tornant a Ribes de Freser amb previ pas pel Torreneules, Coma de Vaca, el Balandrau, Pardines i el Taga.

Com a novetat, el recorregut tindrà un tram en mode “autosuficiència” entre els avituallaments de Fontalba (km 20) i Pic de l’Àliga (km 40), coronant l’olla de Núria en la seva totalitat.

Ultra Comapedrosa (25/07/2021 – 50km D+3800m)

La Skyrace Comapedrosa creix i es reforça aquest any 2021 amb una nova distància ultra. La Ultra Comapedrosa tindrà una primera part que recorrerà el traçat de l’ Skyrace, sortint d’Arinsal, pujant al Pic de les Fonts (2.749 m), baixant fins al Refugi del Pla de l’Estany, ascendint a al Pic de Comapedrosa (2.942 m) i arribant a el Refugi de Comapedrosa, previ pas per l’Estany Negre. A partir d’aquí començarà el nou traçat, pujant a la Portella de Sanfons i al Pic del Port Vell (2.655 m), seguint cap al Cap de l’Ovella (2.541 m) i baixant del Coll de la Botella pel Port de Cabús i les Bordes de Setúria. Des d’aquí, tornada cap al Pic de l’Port Vell i el Refugi de Comapedrosa, amb la baixada final fins a la meta d’Arinsal.

Després de la desaparició dels circuits de la Catalonia Ultra Cup i la Lliga Catalana Ultra Trails, serà el segon circuit de curses de llarga distància que hi haurà a terres catalanes junt amb la Copa Catalana de Curses d’Ultra resistència de la FEEC.

Foto portada: Marc Sixto