L’empresa d’esdeveniments outdoor Ocisport recull el testimoni en l’organització de Els Bastions. La prova es celebrarà el proper 5 de juny i disposarà de tres distàncies: Trail, Marathon i Ultra.

Quan l’organització de Els Bastions anunciava la seva desaparició el passat mes de desembre, ens deixava una sensació amarga de que es perdia una de les curses puntals de casa nostra. Com en el seu dia ho va ser Emmona Ultra Trail. Les muntanyes de la vall de Ribes no es mereixien quedar en l’oblit, almenys en quan a la competició. Celebrem que una empresa professional com Ocisport, bregada en molts esdeveniments de rellevància, prengui el relleu i segueixi la línia d’èxit de Els Bastions.

En quan al format, canviarà de forma significativa respecte als anys anteriors però mantenint l’essència de sempre. Els Bastions celebrarà la seva desena edició amb una prova Trail de 21 km y 1.500 m+ –coronant el Taga i gaudint de l’entorn de Ribes de Freser i Pardines-, la Marathon amb 51 Km y 2.900 m+ –­passant per Fontalba, Núria, Coma de Vaca i coronant el Balandrau– i, com a prova reina, la Ultra de 71 Km y 4.700 m+ –coronant­ el Puigmal i altres cims de l’Olla de Núria, fent parada a la vall de Núria i tornant a Ribes de Freser amb previ pas pel Torreneules, Coma de Vaca, el Balandrau, Pardines i el Taga–.

Les tres distàncies donaran novament 2, 3 i 4 punts respectivament per a l’Ultra Trail del Montblanc (UTMB).

Les inscripcions s’obriran el proper dijous 21 de gener al web oficial de l’esdeveniment.

Els Bastions: història de la travessa de la vall de Ribes

Al 2011 sorgia l’idea de crear una travessa a peu que donés la voltaa la vall de Ribes, a similitud de les ja existents Carros de Foc o Cavalls del Vent, aprofitant els establiments i refugis que proporciona la vall. Naixia els “Bastions”, en referència a l’arc de muntanyes que envolta la vall i els seus cims com a bastions que resguarden els sis municipis que la conformen.

La travessa, de 105 quilòmetres i 7.600m de desnivell positiu, prenia com a punt de partida i arribada la localitat de Ribes de Freser. Dividida en cinc etapes, recorria els pobles i punts culminants de la vall, com el Puigmal, el Bastiments i el Taga. El format Open es podia realitzar en l’època estival compresa entre l’1 de juny i el 30 de setembre.

Podeu llegir més de la història de Els Bastions en aquest enllaç.