La Skyrace Comapedrosa 2021 creix amb la creació d’una ultratrail

La mítica Skyrace Comapedrosa creix amb una nova distància Ultra de 50 Km i 3.800 m+

1241

La Skyrace Comapedrosa creix i es reforça aquest any 2021 amb una nova distància ultra. La prova andorrana se celebrarà el proper 25 de juliol.

L’anomenada Ultra Comapedrosa proposarà 50 km i 3800 m de desnivell positiu, amb un traçat espectacular per l’entorn d’Arinsal i els cims, crestes i boscos de Parc Natural Comunal de les Valls de Comapedrosa. Una prova exigent que farà gaudir al màxim als amants d’aquest tipus de proves i que, òbviament, els portarà a coronar el sostre del País dels Pirineus.

La Ultra Comapedrosa tindrà una primera part que recorrerà el traçat de l’ Skyrace, sortint d’Arinsal, pujant al Pic de les Fonts (2.749 m), baixant fins al Refugi del Pla de l’Estany, ascendint a al Pic de Comapedrosa (2.942 m) i arribant a el Refugi de Comapedrosa, previ pas per l’Estany Negre. A partir d’aquí començarà el nou traçat, pujant a la Portella de Sanfons i al Pic del Port Vell (2.655 m), seguint cap al Cap de l’Ovella (2.541 m) i baixant del Coll de la Botella pel Port de Cabús i les Bordes de Setúria. Des d’aquí, tornada cap al Pic de l’Port Vell i el Refugi de Comapedrosa, amb la baixada final fins a la meta d’Arinsal.

Les inscripcions s’obriran en els propers dies i en breu es podrà consultar la informació detallada a la web de la cursa.

Skyrace Comapedrosa, una cursa d’alçada

L’Skyrace Comapedrosa permet arribar al sostre del Principat d’Andorra, que amb els seus 2.942 m d’altitud representa el punt culminant del país dels Pirineus.

Aquesta singularitat la converteix en una autèntica skyrace, creant una atracció per aquells que els agraden les curses per muntanya exigents i que t’espremen al màxim. Aquest fet no ha passat inadvertit per a la Internacional Skyrunning Federation (ISF), que ja fa uns anys que l’incorpora al seu circuit nacional, les Skyrunner® National Series, que aglutina les millors curses d’Espanya i Andorra, així com de la Copa d’Andorra de curses per muntanya.

Un recorregut d’alta volada

Com podeu comprovar  en el gràfic, el seu desnivell de 2.235 m s’acumula en tan sols nou quilòmetres. Amb sortida i arribada a Arinsal, el recorregut aviat s’enfila cresta amunt fins a arribar al Pic de les Fonts (2748 m). En aquest punt es baixa fins al Pla de l’Estany on trobarem una petita borda, enmig d’un paratge realment bucòlic. A partir d’aquest punt comença una preciosa pujada, un autèntic mur vertical de més de 1000 m de desnivell positiu en uns 2 km de distància i que durà als corredors fins al cim de Comapedrosa (2.942 m). La baixada és pel camí tradicional passant per l’Estany Negre i el refugi de Comapedrosa, fins arribar una altra vegada a Arinsal.

Skyrace Arinsal, la germana petita

Per donar cabuda a tothom, l’organització va decidir l’any 2015 incorporar l’Skyrace Arinsal que, tot i comptar amb només 15 quilòmetres de recorregut, els seus 1.325 m no deixen indiferent a ningú. De fet, comparteix el mateix recorregut que la cursa més gran, culminant el Pic de les Fonts per després tornar de nou a Arinsal. Una cursa ideal per aquells que volen tastar això que anomenen SkyraceJoseph Dugdale (1:43:19) i Laia Gonfaus (2:10:09) van establir l’edició passada el rècord de la prova.

Foto portada: José M. Muñoz