Alberto Vinagre revalida la victòria a Ultra Valls d’Àneu després de protagonitzar un duel apassionant amb Pepelu Ballester. Ana Maria Carreres guanya l’apartat femení de forma aclaparadora. L’esdeveniment aconsegueix reunir més de 450 corredors en la seva cinquena edició.

Si l’edició passada Alberto Vinagre se les va veure amb Genís Zapater, aquest cop la parella de ball ha estat Pepelu Ballester. Ambdós han protagonitzat un duel frenètic per a la victòria que s’ha resolt en l’última part de l’exigent recorregut. Ballester, líder durant més de setanta quilòmetres, s’ha vist superat en l’últim i llarg ascens al Campirme i res ha pogut fer per aturar a un Vinagre que volava muntanya avall per coronar-se per segon cop consecutiu parant el crono en 16 hores, 14 minuts i 56 segons, millorant en vint-i-set minuts el temps aconseguit l’edició passada. El de Mur i Castell ho faria set minuts després, mentre que el basc Unai Dorronsoro aconseguiria la tercera posició.

En l’apartat femení no hi ha hagut color. Ana Maria Carreres ha mostrat les seves cartes posant-se al capdavant de la cursa des del principi i no ha deixat opció a cap de les seves rivals, que han vist com la diferència s’eixamplava a mida que passaven els quilòmetres. Marta Batalla ha estat la que més s’ha apropat en els primers instants, però l’infernal ascens a lo Teso ha dictat sentència. La incombustible Teresa Forn la superaria en l’ascens a Campirme i ocuparia la segona posició, sumant així un nou podi a la seva dilatada trajectòria.

1. Alberto Vinagre (AE Diedre) 16:14:56 Ana M. Carreres (Moixent) 25:43:40
2. Pepelu Ballester (Mur i Castell) 16:22:41 Teresa Forn (2×2 Santpedor) 26:54:12
3. Unai Dorronsoro (Arrastaka) 16:56:35 Marta Batalla (AAEET Valls) 27:04:41

Trail Valls d’Àneu (54km D+3190m). Victòries de Jordi Martínez i Ester Casajuana

Com l’edició anterior, la mitjana de les proves UTVA prendria com a punt d’inici el Port de la Bonaigua i aprofitaria l’espectacular traçat de la segona part de la ultra trail. Jordi Martínez seria el gran protagonista guanyant de forma incontestable, liderant d’inici a final. Més lluitada ha estat la segona posició, on Roberto Gil i Unai Vallejo han mantingut un interessant frec a frec, decidint finalment compartir el segon esglaó del podi.

En dones, victòria in extremis d’Ester Casajuana. Tot apuntava a una clara victòria de la tarragonina, que havia dominat durant la primera part del recorregut. Però Marta Muixí li donaria emoció quan ha protagonitzat un remuntada espectacular aconseguint atrapar-la en l’últim avituallament. Ambdues compartirien lideratge durant uns quilòmetres, però finalment Casajuana s’escaparia fins creuar la línia d’arribada amb una mínima avantatge de poc més d’un minut. Verónica Zaragoza tancaria el podi femení.

Espectacular cursa de Marta Muixí | © UTVA
1. Jordi Martínez (Pedala.cat) 06:34:37 Ester Casajuana (Alliberadrenalina) 08:19:50
2. Roberto Gil (Team WAA) 06:53:03 Marta Muixí (Koala’s Team) 08:21:23
3. Unai Vallejo (A4XKM) 06:53:03 Verónica Zaragoza (Ultratarats) 08:45:37

Arnau Cases i Heura Piñol dominen l’Skyrace (23km D+1730m)

La gran novetat d’aquest any ha estat la disputa de la modalitat Skyrace, amb un itinerari explosiu que amagava l’exigent ascens a Coll de Fogueruix i tornava a Esterri d’Àneu pel Coll de Botiero. El jove corredor del Centre de Tecnificació de la FEEC, Arnau Cases, ha demostrat la seva vàlua amb una victòria. Sense dubte, una promesa del trail running català que donarà molt a parlar en el futur. L’ebrenca Heura Piñol s’imposaria en l’apartat femení i sumaria així un nou triomf després de l’aconseguit el passat mes de juny a Els Bastions Short.

Podi masculí Skyrace Valls d’Aneu 2018 | © UTVA
1. Arnau Cases (Espot Esquí Club) 02:57:19 Heura Piñol (Extrem Team Tivissa) 04:06:28
2. Pau Montané (AE Pallars) 03:06:22 Irene Antón (AE Catalunya) 04:13:50
3. Genis Caldero (Espot Esquí Club) 03:08:30 Amaia Sagastibeltza (Aurrera) 04:17:32