La cinquena edició de Ultra Trail Valls d’Àneu es celebrarà el proper cap de setmana convertida ja en una referència de les curses d’ultradistància del nostre país, on reunirà més de 450 corredors disposats a enfrontar-se, possiblement, en l’esdeveniment més salvatge de tot el Pirineu. El seu recorregut, amb sortida i arribada a Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà), traça una gran volta per l’Alt Pallars d’una bellesa indescriptible, de cims escarpats i d’estanys amagats. I per a que tothom pugui disfrutar d’aquests paratges, l’organització ha ampliat fins a cinc els plats per a saborejar-los:

El recorregut Ultra Trail (UTVA) serà el plat estrella un cop més i d’on giraran les altres possibilitats. El recorregut, de 96,7 quilòmetres i 7.190m de desnivell positiu, partirà la mitjanit de divendres i serà el mateix que l’edició passada: descobrirà les valls de Cabanes, de Ruda, de Gabarrea i el Rosari, ascendirà sense alè al Fogueruix i Lo Teso i transitarà per estanys de gran bellesa com el de Comanegra, Mascarida i Tres Estanys. Enguany serà prova puntuable per a la Lliga Catalana Ultra Trails i deixa enrere la seva participació a la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la FEEC i el circuit Alpin Ultras. Entre els favorits per a la victòria destaquem a Alberto Vinagre, que defensarà la victòria aconseguida ex-aequo amb Genís Zapater l’edició passada, Pepelu Ballester, Toti Bes, Xavi Llamas, Tomàs Zapata i Jose Manuel Torrico, mentre que en l’apartat femení trobem a Marta Comas, Gemma Avellí, Marta Batalla i la incombustible Teresa Forn. A l’igual que l’any passat hi haurà una classificació per equips de dos corredors. Aquí trobem parelles de ball de molts quilats, com Salvador Vilalta-Jaume Folguera, Eugeni Roselló i David Carrasco, Alex Urbina i Xavi Pons o Miquel Pera i Albert Vilardell.

La Trail Valls d’Àneu (CRVA), de 53 quilòmetres i 3.190m de desnivell positiu, partirà del Port de la Bonaigua a les sis del matí de dissabte i seguirà el mateix itinerari que el recorregut Ultra. Enguany també formarà part de la Copa Catalana de Curses de Resistència de la FEEC. Entre els corredors més destacables trobem a Adrià Matas, Robert Masó, Ester Casajuana, Verónica Zaragoza i Tati Orquiola.

La Marxa Popular (MPVA), de poc més de dotze quilòmetres i 540m de desnivell positiu, serà un dels actes més populars del diumenge, on grans i petits podran disfrutar de l’entorn d’Esterri d’Àneu d’una forma més pausada.

I com a grans novetats d’aquesta edició:

Skyrace Valls d’Àneu (SRVA), amb un recorregut de 23,4 quilòmetres i 1.730m de desnivell positiu, posarà a prova els atletes més ràpids. Amb sortida dissabte a les vuit del matí, realitzarà el mateix itinerari ultra fins a Espot, tot ascendint l’exigent Coll de Fogueruix, per després tornar a Esterri d’Àneu pel Coll de Botiero.

La Night Race Valls d’Àneu (NRVA), de 44 quilòmetres i 4.310m de desnivell positiu, tindrà la particularitat que es realitzarà integrament de nit, sortint també la mitjanit de dissabte i realitzant el mateix recorregut ultra fins el Port de la Bonaigua.

Recordem com va anar l’emocionant edició passada:

Ultra Trail Valls d’Àneu 2017: Crònica d’un desenllaç inesperat. Alberto Vinagre, Genís Zapater i Tina Bes campions