En el capítol d’avui, seguirem descobrint l’esdeveniment 3 días Trail Ibiza, que celebrarà la seva cinquena edició del 30 de novembre al 2 de desembre. Una prova que ens permetrà conèixer tot el patrimoni natural que ofereix l’illa en el seu meridional oest a través de tres etapes.

De tots és sabut que l’illa d’Eivissa reuneix una infinitat de senders i camins per explorar, però només 3 días Trail Ibiza han aconseguit descobrir les millors i més espectaculars rutes pels aficionats de les curses per muntanya. El valor paisatgístic que té aquest esdeveniment de muntanya ha estat clau fonamental per a que, després de quatre edicions, s’hagi consolidat com una de les cites ineludibles pels amants del trail running.

Així ho demostren centenars de corredors de la Península i estrangers, que any rere any, no dubten a viatjar fins a la perla balear per repetir una experiència incomparable. A més, els seus tres dies de competició ofereixen diferents opcions i són l’excusa perfecta per passar un complet cap de setmana a l’illa màgica i descobrir els seus encants a través del millor turisme esportiu.

La ciutat emmurallada de Dalt Vila | © www.ibizaisla.es

Tant és així que Trideporte, el club organitzador d’aquest esdeveniment, també ha introduït la cultura més arrelada d’Eivissa en la seva última etapa. Es tracta d’una cursa d’allò més peculiar amb 10 quilòmetres de recorregut. El diumenge 2 de desembre, Dalt Vila -ciutat alta en ibicenc- serà l’escenari on comenci i acabi aquesta prova que transitarà per les zones més emblemàtiques del nucli històric d’Eivissa: el barri de la Marina, Puig des Molins, els baluards, el reformat Port d’Eivissa o la Necròpolis, aquest últim, un lloc mil·lenari i protegit pel qual només ha tingut el luxe d’accedir 3 días Trail Ibiza. Aquesta ciutat alta queda resguardada per imponents muralles que van ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1999. La ciutat emmurallada era i és centre de govern, comercial i cultural de l’illa.

Sens dubte, estem davant d’una oportunitat única d’endinsar-nos en la natura més salvatge d’Eivissa i combinar esport amb turisme. A la web oficial podeu pot accedir a paquets promocionals d’allotjament, inscripcions i tota mena de detalls relacionats amb una prova de la qual cada dia es parla més.