La Serra de Catllaràs (Berguedà) es va convertir ahir diumenge en el colofó final de la cinquena edició de les BUFF® MISSIONx3. Els protagonistes de la jornada van ser Roberto Sancho (AE Matxacuca) i Rosa Navarro (Tuga Outdoor Team), que es van emportar la victòria en la modalitat Marathon. El triomf li va servir a Navarro per adjudicar-se el títol del circuit, mentre que la cinquena posició li valdria a Joan Morera per emportar-se el llaurer masculí.

Amb sortida i arribada a la Pobla de Lillet, els prop de 1.300 corredors van gaudir d’algun dels tres espectaculars recorreguts, com les modalitats Express, Trail i Marathon. Indrets com el santuari de Falgars, Malanyeu, Sant Romà de la Clusa, l’espectacular pas pel Griell de Cal Pigot o l’exigent ascens al Sobrepuny van ser testimonis del pas dels corredors.

Els corredors de la Marathon completarien la volta integral a la Serra de Catllaràs de 50 quilòmetres amb 3.600 metres de desnivell positiu. En l’apartat masculí hi hauria una bonica lluita per la victòria entre Pablo Villalobos, Roberto Sancho i Ion Erdaide. Villalobos lideraria la primera meitat de cursa, però l’exigent ascens al Sobrepuny i a Sant Romà de la Clusa dictarien sentència i Roberto Sancho, amb més experiència sobre el terreny, prendria el liderat fins creuar en solitari la línia d’arribada amb un temps de 6h02’50”. Pablo Villalobos aconseguiria una molt bona segona posició amb 6:08:33 i el podi el tancaria Ion Eraide amb 6h11’34”. En categoria femenina, Rosa Navarro ha imprès un ritme prou contundent com per adjudicar-se una victòria aclaparadora amb 7h14’46”, per davant de Anca Cindea amb 7h48’50” i Míriam Domingo amb 8h33’12”.

Roberto Sancho, gran vencedor de la Marathon Trail Catllaràs 2018 | © Oriol Batista

El Trail Catllaràs, la cursa mitjana de 27 quilòmetres amb 1.650 metres de desnivell positiu, ha estat molt emocionant. Roberto García s’ha imposat amb un temps de 2h31’01”, mentre que la segona i tercera posició s’ha decidit en un ajustat final a favor de Ruben Hernández, que ha superat a Ernest Ausiró amb 2h33’45”. En fèmines la millor ha estat Caitlin Fielder amb un temps de 3h05’21”, per davant de Mireia Pons i Anna Capdevila, amb 3h07’31” i 3h18’39” respectivament.

A l’Express, de 16 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu, Arnau Aranda s’ha coronat com el millor amb un temps de 1h34’50”, mentre que Imma Boada ha estat la més ràpida amb un registre de 1h56’15”.

La modalitat que es va estrenar amb gran èxit al passat Trail Ulldeter, el 3×3 i que consisteix en realitzar la Marathon per relleus ha tingut com a vencedors masculins a Jaume González, Marc Garcia i Joan Caldentey (Club Súper 3, Fiuuuu!) amb 5h38’21”, en mixte Anna Puigvert, Adrià Duran i Dani Duran (Ara un de més) amb 6h54’27” i en categoria femenina Núria Rossell, Mariona Pérez i Paula Reixach (Komland Girls) que s’han imposat amb 7h51’21”.

Classificacions Trail Catllaràs 2018

La cinquena edició de les BUFF® MISSIONx3 ha tingut la victòria aclaparadora de Rosa Navarro en Marathon femení, que ha dominat en les tres curses disputades; Joan Morera s’ha vist afavorit pels resultats en Marathon masculí, que ha tingut tres guanyadors diferents. Ruben Hernández i Mireia Pons han vist recompensada la seva regularitat en la modalitat Trail, mentre que Imma Boada i Oscar Flores han estat els reis en l’Express.