Andreu Blanes és el guanyador de Sierre-Zinal després de la suspensió per dopatge de Kangogo

L'organització de Sierre Zinal el confirma oficialment com a guanyador després de que Mark Kangongo admitís la infracció, accepta la sanció i renuncia al seu dret d'apel·lació

385
Andreu Blanes es proclama oficialment campió de la Sierre-Zinal 2022. Foto: Jordi Saragossa

Andreu Blanes ha estat proclamat oficialment guanyador de la Sierre-Zinal, prova de les Golden Trail World Series disputada l’agost passat i on es va classificar en segona posició, darrera del kenià Mark Kangogo, desqualificat per dopatge.

L’organització de la prova ha confirmat aquest dijous la modificació dels resultats originals, després de conèixer-se que Kangogo “ha admès la infracció, ha acceptat la sanció (per tres anys) i ha renunciat al dret d’apel·lació”, segons ha informat la Athletics Integrity Unit (AIU).

Així doncs, Blanes es converteix en el segon corredor estatal de la història a guanyar la Sierre-Zinal després de Kilian Jornet, rei de la prova després d’imposar-se en nou edicions (enguany va ser cinquè i puja al quart lloc després de la correcció de la classificació).

Kangogo era el primer atleta kenià en vèncer en la mítica cursa suïssa de les Golden Trail World Series. Va donar positiu per norandrosterona i triamcinolona acetonida.

També s’ha modificat la classificació masculina (vegeu la classificació oficial). Les regles de l’organització estipulen que els premis dels atletes examinats se suspenen fins a l’obtenció de les proves antidopatge, i aquests premis s’alliberen quan les proves negatives són confirmades per la UIA. En conseqüència, el bonus de Mark Kangogo no ha estat pagat i serà redistribuït segons la nova classificació de l’organització Sierre-Zinal.