La Trail Llémena acollirà el Campionat de Catalunya Ultra-Trail de la FCA

La prova se celebrarà el proper 6 de novembre i disposarà de quatre recorreguts per conèixer els racons més emblemàtics de la vall

1150

La Trail Llémena ha estat la cursa escollida per la Federació Catalana d’Atletisme (FCA) per a acollir el segon campionat de Catalunya d’ Ultra-Trail Running. L’ esdeveniment es realitzarà el pròxim 6 de novembre de 2022 i oferirà fins a quatre distàncies a escollir, sent la prova més llarga de 70 quilòmetres la que coronarà al nou campió d’Ultra-Trail Running. L’emplaçament d’aquesta segona edició tornarà a situar-se a la població de Sant Gregori (Gironès).

La Trail Llémena tornarà a transitar pels cims que envolten la vall homònima, a cavall entre el Gironès i la Garrotxa, com el Sant Grau (500 m), Sant Roc de la Barroca (598 m), la muntanya de Velers (545 m), Golany (878 m), el Puig Montner (837 m) o el Rocacorba (933 m). Situada a les portes del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, l’entorn és realment espectacular: cingleres de vertigen, fagedes frondoses, roures, alzines, corriols verges i inèdits. Una combinació que el converteix en una petita toscana catalana.

La Trail Llémena comptarà amb quatre recorreguts:

  • Ultra Trail: 70 km i D+3.000 m
  • Marató: 47 km i D+1.900 m
  • Mitja Marató: 25 km i D+700 m
  • Terç de Marató: 15 km i D+600 m

La novetat d’aquesta edició serà el canvi de sentit de la marxa, que es realitzarà a l’inversa respecte l’any passat. Un al·licient que permetrà gaudir d’aquests magnífics paratges amb una visió ben diferent.

Albert Llonch i Belen Simarro són els actuals vencedors de la prova més llarga de la Trail Llémena. “L’organització és excel·lent, cuidant fins al mínim detall per a que et trobis com a casa. En quan al recorregut combina trams força frondosos i ombrívols, amb molsa i fullaraca, i d’altres amb més pista”, assegura Simarro. “Em va sorprendre per la tecnicitat en molts sectors i amb força trams de bosc a través, que el fan més entretingut. Transita per llocs espectaculars com Sant Grau, el Rocacorba, la zona de Sant Aniol de Finestres i l’ermita de Sant Roc, per posar uns exemples”, ens descriu Llonch.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins el 2 de novembre. El preu de la inscripció és de 68 euros per a la Ultra, 50 euros per a la Marató, 33 euros per la Mitja i 26 euros per al Terç de Marató.

El Llémena decidirà els campions de Catalunya Ultra

La modalitat Ultra del Trail Llémena serà la prova que decidirà els propers campions de Catalunya de l’especialitat, sota el paraigües de la Federació Catalana d’Atletisme (FCA). El guardó es va estrenar en 2021 amb el primer campionat català d’Ultra-Trail Running. Kilian GarciaFoix Montaner (CE Penedès) van inaugurar el palmarès en el marc de l’Imperial Tarraco Trail celebrat el passat mes de desembre.

També et pot interessar: