Laia Díez i Pau Moreno alcen la destral al Trail del Bisaura

Jonatan Mora i Helena Mercader guanyen la Mitja i Cesko Compte i Laura Bardolet s’enduen la Curta

1038

La novena edició del Trail de Bisaura serà recordada per la calor, l’ambient festiu i els quilòmetres gaudits i patits entre els seus paratges privilegiats. Una vegada més, els boscos i corriols del Bisaura han posat a tothom a lloc i avui Laia DíezPau Moreno han estat els corredors més complets de la jornada i s’han imposat a la prova reina de 56 quilòmetres.

Més de 1.300 corredors han pres la sortida en alguna de les tres curses i han gaudit de valent dels desnivells i els racons màgics del Bisaura. El Trail del Bisaura de 56 quilòmetres i 3.800 metres de desnivell positiu, ha arrencat encara de nit amb el foc dels Diables de Rocadepena d’Alpens i ha estat un autèntic espectacle.

La prova reina del Bisaura, molt disputada

En categoria masculina Gerard Morales partia com a favorit, però de seguida ha vist que Pau Moreno avui tenia un punt més a les cames, sobretot, a les baixades. En una cursa que ha estat com una partida d’escacs Moreno agafava avantatge als descensos i a les pujades Morales hi conectava visualment. Tot s’ha decidit en l’últim descens, on Pau Moreno s’ha imposat a la meta de Sant Quirze de Besora amb un crono de 06:20:14, seguit de Gerard Morales amb 06:24:15 i de Jesús Álvarez Morales, que ha fet una cursa molt sòlida sempre en tercera posició per arribar en 06:37:26.

En categoria femenina Laia Díez ha signat un triomf esperat en el seu retorn a la competició. La bagenca ha tornat per la porta gran i ha liderat la cursa d’inici a final. Díez ha guanyat amb 07:19:20 per davant de Manu Vilaseca que tot just es recupera de la lesió que va patir a la TDS a finals d’agost. Vilaseca ha completat la cursa amb 07:51:42 i Mireia López ha tancat el podi amb 07:57:53.

La mitja i la curta, molt ràpides

En la resta de curses que han format el programa del Trail del Bisaura 2022 l’emoció i els nervis han acompanyat ben bé fins a la línia de meta. A la mitja, de 23 quilòmetres amb 1.200 metres de desnivell positiu, Jonatan Mora i Lluís Ruiz han sortit disparats a disputar-se la victòria. De seguida s’ha vist que Mora tenia les cames més fresques, però en cap moment ha pogut obrir grans diferències sobre Ruiz. Al darrer tram de la cursa semblava que Ruiz es podria apropar i disputar la victòria, però probablement li han faltat quilòmetres. Finalment, Jonatan Mora s’ha proclamat guanyador amb 2:00:09, Lluís Ruiz ha sigut segon amb 2:01:44 i el podi l’han completat Jordi Clermont Feliu i Jordi Delgado que han entrat junts amb 2:06:36.

En categoria femenina la lluita ha estat aferrissada entre Helena Mercader, Clara Vallès i Anna Pujol amb una igualtat extraordinària durant tot el recorregut. S’han jugat la victòria al descens final des del pla de Revell amb triomf per Helena Mercader amb 2:23:36, segona posició per a Clara Vallès amb 2:24:06 i tercera per a Anna Pujol amb 2:25:50.

La curta ha estat pura dinamita, on els millors han estat Cesko Compte, Gabriel Crosas i Ivan Martínez Osuna, i Laura Bardolet, Silvia Roca i Georgina Alberch en categoria masculina i femenina respectivament.

Enguany el Trail del Bisaura ha canviat l’emplaçament amb la pista esportiva com a punt neuràlgic i l’arribada a tocar del Ter. Un gran encert segons han confirmat els participants, ja que a més, la recta de meta tenia un parell de troncs com a obstacle final que els corredors han saltat encantats malgrat patir més d’una rampa i sotregada. Un any més, Els Paracaigudistes Acústics han omplert la festa de música i els corredors han agraït, sobretot, l’entrega de voluntaris i organització que fan del Trail del Bisaura una de les curses de referència del país.

Foto portada: Jordi Costa