Resum Trail Setmana Catalunya: 15-16/10/2022

530

Aquesta setmana han participat un total de 4.901 corredors, repartits entre 16 curses per muntanya, dels quals 3.452 van ser homes i 1.449 dones. La prova amb més participació va ser la Mitja Marató del Trail del Bisaura amb 402 corredors.

Laia Díez i Pau Moreno alcen la destral del Trail del Bisaura

El Trail del Bisaura va tornar a ser un èxit participatiu. Més de 1.300 corredors entre les 3 modalitats de cursa van gaudir del terreny feréstec, exigent i desconegut del Bisaura.

En la prova reina es va imposar amb claredat Laia Díez, després d’un temps apartada de l’alta competició, mentre que en la cursa masculina Pau Moreno i Gerard Morales ens van brindar un emocionant frec a frec al llarg dels 57 quilòmetres de recorregut. Finalment Moreno es faria amb la victòria en l’últim descens.

Jonatan Mora i Helena Mercader guanyarien la Mitja i Cesko Compte i Laura Bardolet s’endurien la victòria en la modalitat més curta.

Notícies breus:

• Andreu Simón guanya la Ibiza Trail Marathon en la seva prova més llarga de 42 quilòmetres. Simón es va imposar en un emocionant frec a frec amb el també català Gerard de Antonio. Per la seva banda, Pau Capell va pujar al segon calaix de la modalitat ‘short’ en un apretat final amb l’alacantí Ignasi Cardona. Nuria Picas va ser novena en la 10k
  • El proper diumenge 23 d’octubre s’obriran les inscripcions de l’última edició de Pels Camins dels Matxos
  • La Trail Llémena ha estat la prova escollida per la FCA per acollir el segon campionat de Catalunya d’Ultra-Trail. L’esdeveniment, que se celebrarà el proper 6 de novembre, oferirà fins a quatre distàncies a escollir, de 70, 47, 25 i 15 quilòmetres, sent la prova més llarga la que coronarà al nou campió d’Ultra-Trail Running.
  • Oriol Antolí guanya la Backyard Ultra La Parra i es converteix en el campió d’Espanya de l’especialitat. L’ultrafondista egarenc ha estat l’últim supervivent en la 51a volta, després de 51 hores i 342 quilòmetres a les cames. És la quarta Backyard Ultra que guanya aquest 2022

Avanç de curses pel proper cap de setmana

Pel proper cap de setmana està previst la celebració de fins a 7 curses arreu de la geografia catalana: