Andreu Simón i Marta Molist es coronen com a campions d’Espanya d’Ultres

Bon paper de la Selecció Catalana que es penja un or i un bronze per equips

1065

La victoría en el Campionat d’Espanya de Ultratrail de la FEDME, disputat en la modalitat trail de la Tenerife Blue Trail d’aquest dissabte, confirma a Andreu Simón com el millor corredor de l’actualitat en aquesta distància i revalida el títol aconseguit en 2018. En categoria femenina ha estat Marta Molist la vencedora, confirmant el domini de la selecció catalana al campionat. Borja Fernández i Miguel Heras han completat el podi masculí mentre que Gemma Arenas i Aroa Sío tancaven el calaix femení.

La cursa masculina ha estat molt igualada, amb un lleuger avantatge de Zaid Ait Malek i Borja Fernández a la primera meitat de la prova que, amb 74 quilòmetres, començava a les sis del matí. Controlats de prop per un grup de perseguidors format per Miguel Heras, Manuel Anguita i un Andreu Simón que des del primer moment transmetia la sensació que controlava la prova. L’últim ascens a Asomadero decidia la cursa. Tot i que Zaid Ait Malek s’havia distanciat, Simón va ser el millor en el descens i prenia una avantatge suficient per alçar-se amb la victòria amb un temps de 6 hores, 31 minuts i 25 segons. Segon ha estat el càntabre Borja Fernández amb 6:33:57 i tercer un ‘vell rocker’, en Miguel Heras, quedant a tan sols dos minuts de Borja Fernández.

El també català Abel Carretero, actual recordman del circuit, entrava en vuitena posició amb un temps de 6:57:04.

En categoria femenina hem assistit a un espectacular duel entre Marta Molist i Gemma Arenas, que s’han alternat al capdavant fins a la marató, quan la catalana s’ha aconseguit desempallegar per obtenir un renda que ha sabut administrar per arribar a la meta amb certa tranquil·litat amb 7 hores i 35 minuts. La manxega, que havia preparat a consciència la cita canària, creuava la línia d’arribada en 7:45:38 i tancava el podi, a gairebé 20′ de la vencedora, Aroa Sío.

Classificacions completes

Or i bronze per a la Selecció Catalana
Components de la Selecció Catalana d’Ultres FEEC. Foto: Fernando Rosa

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC va tornar a demostrar que disposa d’un planter suficient de corredors per lluitar per a tots els reptes que se li posin per davant. Els bons resultats dels seus corredors va obtenir recompensa amb una medalla d’or per a l’equip femení i un bronze per a la selecció masculina.

Els resultats van ser els següents:

Victor del Águila (7è), Lluís Ruiz (11è), Gerard Morales (34è), Isaac Salvat (51è), Marta Molist (1a), Montse Martínez (7a), Clàudia Tremps (9a) i Marta Muixí (15a).

Foto portada: FEDME