ELS BASTIONS 2021: LA PRÈVIA

3864

Els Bastions viurà el proper cap de setmana la seva desena edició i amb rècord de participants, on més de 1.500 corredors tornaran a gaudir d’un dels racons més macos del Pirineu català: la vall de Ribes.

Com vam explicar en el nostre històric de l’esdeveniment, la capritxosa meteorologia ha estat sempre notícia a Els Bastions. El mal temps ha estat la tònica repetitiva que, tant l’organització com els corredors, s’han acostumat. I aquest any sembla que no serà menys, ja que les previsions estan agafades amb pinces i caldrà estar atents a l’evolució dels mapes. Consulteu aquí la previsió meteorològica.

Canvis respecte l’edició anterior

El passat mes de gener, l’empresa Ocisport va anunciar el relleu en l’organització dels Bastions i evitava la possible desaparició d’una prova cabdal al calendari de curses a Catalunya. La primera decisió va ser reduir les modalitats de cursa, passant de cinc a tres.

La prova reina tornarà a ser la modalitat Ultra, que passa dels 101km a un circuit força més concentrat de 71km i 4.709m de desnivell positiu. A grans trets, la principal novetat serà la desaparició de l’avituallament central al santuari de Núria i, per tant, els participants resseguiran tota la carena de l’olla de Núria des de Fontalba fins a l’alberg Niu de l’Àliga tot coronant els principals cims dels bastions i de forma autosuficient. Caldrà proveir-se de menjar i beure per superar amb garanties aquest tram.

Una altre novetat serà la desaparició de l’últim ascens al Taga. Un cop coronat el Balandrau, es perdrà alçada fins a tornar de nou a Ribes de Freser.

Recordem que en cas de mal temps, l’itinerari alternatiu de l’Ultra serà el de la Marató que, amb 51km i 2.943m de desnivell positiu, passarà per Fontalba, Núria, Coma de Vaca i el Balandrau, evitant el tram de l’olla de Núria. Per tancar el programa, es disputarà la prova Trail de 21 km i 1.500 m+, que gaudirà de l’entorn de Ribes de Freser i Pardines.

Descarrega els tracks de Els Bastions aquí:

Favorits

Els Bastions sempre ha atret a grans corredors, experimentats i bregats en curses alpines com aquesta. I aquest any no serà menys. La cursa femenina destaquem a Roser Español, Ester Franch, Sabrina Solana, Mònica Guilera, Ari Casajuana i Marta Batalla. I en l’apartat masculí trobarem a noms com Gonzalo Pedroche, Jordi Casadellà, Marc Ollé, Jose Manuel Torrico, Eduard Villalba, Carlos Mantero, Ximo Pellicer i Alejandro Villarino.

Aquesta serà la segona prova puntuable per al nou circuit Peaks Ultra Series by Grifone i de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la FEEC. Ambdós circuits conclouran el proper 25 de juliol a Andorra, en la Ultra Comapedrosa. Pere Aurell i Ragna Debats es van imposar en la seva prova inaugural, a l’Ultra Barcelona, el passat mes de maig i són els actuals líders de les competicions.

Podreu fer el seguiment online de les curses Els Bastions a través dels següents enllaços:

Foto portada: Els Bastions