Ragna Debats i Pere Aurell, imparables a Ultra Trail Barcelona

La parella de Matadepera sumen una nova victòria a la vall del Lord

1168

Ragna Debats i Pere Aurell guanyen l’Ultra Trail Barcelona i es col·loquen com a líders provisionals de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la FEEC i del circuit Peaks Ultra Series d’Ocisport. La calor va ser la gran protagonista de la jornada.

L’Ultra Trail Barcelona va tornar a escena dos anys després amb un just aprovat. El canvi d’ubicació va ser totalment encertada i l’organització d’Ocisport Serveis va saber-li treure suc a un territori salvatge i espectacular a parts iguals com és la vall del Lord, al Solsonès, que va sorprendre als participants.

L’esdeveniment va girar a l’entorn de l’Ultra Trail, que va ser el plat principal amb un preciós itinerari de 80 quilòmetres i un desnivell positiu de 4.987m. Va visitar llocs tant emblemàtics com el santuari i la Mola de Lord, el preciós Pantà de la Llosa del Cavall, el salvatge barranc del clot de Vilamala i va coronar els cims més emblemàtics del Port del Comte i la Serra del Verd.

Victòria treballada de Pere Aurell

La prova ultratrail ens va deparar un magnífic duel per la victòria entre el francès Aurelien Dunand Pallaz i Pere Aurell. El francès de l’equip Compressport va liderar la prova durant bona part del traçat, però es va veure superat per Aurell en els últims quilòmetres. El català, que l’havia anant estalonant durant tota la cursa, va arribar amb molt més ‘punch’ a la part final, proclamant-se campió amb un temps de 9 hores, 3 minuts i 25 segons. Victòria treballada de Pere Aurell que segueix en el camí de la victòria després de l’aconseguida en la passada Ultra Montseny. Dunant-Pallaz seria segon en 9:11:39 i Ionel Manole tercer amb 9:21:01.

Ragna Debats, victòria plàcida

Més plàcida seria la cursa femenina, on Ragna Debats se la va veure realment còmode dominant de cap a fi, adjudicant-se la victòria amb 10 hores, 27 minuts i 33 segons. La catalano-holandesa, setena de la general, va ser molt superior davant de Kathrin Götz (10:03:21) i Roser Español (11:42:07). La cursa va servir com a preparació dels objectius principals de la temporada a WSER i UTMB.

Prop de 1.300 corredors entre les quatre distàncies

La UT Barcelona 2021 va reunir prop de 1.300 corredors en les seves quatre distàncies, que els van permetre descobrir un territori desconegut per a la gran majoria, tot això marcat per un dia força calorós per l’actual època de l’any.

A la Marathon, de 56 km i D+3.400m, la victòria va ser per a Isaac Salvat amb un crono de 5:45:46 i Montse Martínez, amb 7:10:53. Els podis respectius els van completar Valentin Benard i Marc Ollé, Irene Palomares i Amanda Martín.

La Half Marathon, amb 20 km i D+1.300 m, va veure com s’imposava Guillaume Tiphène amb 1:53:13, seguit de Thibault Leroy i Yann Alarcón. Sheila Avilés, amb 2:13:03, guanyava en modalitat femenina, acompanyada de Natalia Butí i Enara Agote.

I finalment, a la Speed ​​Trail, de 13 km i D+800 m, victòria en homes per Alexandre Meyleu (ASM Athlétisme), amb 1:08:57, i per Laia Montoya en dones, amb 1:30:51. El podi masculí el van completar Quentin Meyleu i Thomas Butez, i el femení Irati Larrañaga i Aina Cusí.

Resultats UTBCN 2021

Foto portada: Xevi Guinovart