Núria Gil i Eduard Hernández es proclamen campions de Catalunya de Trail

La cursa Berga-Rasos-Berga ha decidit el títol català

1346

Núria Gil (CE Penedès) i Eduard Hernández (CE Penedès) guanyen la cursa Berga-Rasos-Berga i es proclamen campions de Catalunya de Trail Running de la Federació Catalana d’Atletisme (FCA). Ambdós es guanyen un lloc per a formar part de la Selecció Catalana de Trail, que participarà el proper 7 d’agost al Reventón el Paso, La Palma (Canàries), en el Campionat d’Espanya per Autonomies.

Amb una distància de 26 km i un desnivell positiu de 1.345 metres, la victòria i el títol autonòmic ha estat per Eduard Hernández amb un temps de 2:22:50, amb tant sols dotze segons de diferència sobre el jove Miquel Corbera -primer sub23-, mentre que la medalla de bronze va ser per Aleix Domènech, que defensava títol, amb 2:25:04.

En la categoria femenina, Núria Gil va revalidar el títol de campiona no sense dificultat, ja que la basca Sara Alonso li va disputar la victòria fins als últims instants. Gil es faria amb el triomf amb un temps de 2:47:44, a un minut i 25 segons per davant d’ Alonso. La tercera posició i el subcampionat català va ser per Marta Molist amb 2:49:46, mentre que Mireia Pons es classificaria en quarta posició i el tercer lloc del campionat amb 3:01:15.

A la prova curta, la Berga-Queralt-Berga, Jan Torrella es va imposar amb un temps d’una hora, 8 minuts i 17 segons, seguit de Pau Moreno i Ricard Costa, a 7 minuts. En categoria femenina, la guanyadora va ser Maria Butxaca (1:26:31), per davant de Sara Roca i Paula Expósito.

Pel que fa al Descens Xavi Batriu entre els Rasos i Berga, Lluís Barbé va ser el més ràpid amb una marca de 58 minuts i 49 segons, mentre Txell Bonet seria la guanyadora amb un registre de 1 hora, 16 minuts i 46 segons.