El Trail del Bisaura esgota els 900 dorsals disponibles en un temps rècord

L'esdeveniment se celebrarà el proper 16 d'octubre amb sortida i arribada a Sant Quirze de Besora

1769

El Trail del Bisaura s’ha convertit per mèrits propis en una de les curses per muntanya més estimades de casa nostra. El seu caràcter proper i d’una ironia fina ha calat fons entre els corredors, cada cop més exigents, guanyant-se la seva confiança i esgotant els 900 dorsals disponibles en poc més de 26 hores d’aquesta vuitena edició, que se celebrarà el proper 16 d’octubre.

A més, han col·locat al mapa un territori salvatge, feréstec i gran desconegut per a la gran majoria. Medalla d’honor per a qui cada any se les empesca per afegir una raconada més a un acurat traçat que mostra amb detall les meravelles que amaga el Bisaura. A cavall entre les comarques d’Osona i el Ripollès, dona molt de joc i enguany l’organització tornarà a mostrar-nos el racons més ben amagats de la zona. Amb sortida i arribada a Sant Quirze de Besora, el recorregut visitarà la Farga de Bebié, el torrent de les Dous, els Bufadors, el castell de Llaes, l’ermita La Cau, les baumes de la Fumada i la de Fleus, el Castell de Milany i el santuari de Bellmunt. I així podriem anar citant cada raconada d’aquest indret perquè ben s’ho val.

Ah, si. Qui pensi que el Trail del Bisaura és una prova amb camins ben trillats per córrer, va ben equivocat. L’organització ja vetlla per a que aprenguis a apreciar la bellesa del Bisaura però passant pels llocs més malparits, reforçats en algun cas per cordes fixes per a superar les dificultats d’un terreny que, si està enfangat, el festival és carnavalesc.

El programa de curses per aquest any serà similar al d’edicions anteriors: la Trail de 55km D+3400m, la Mitja de 22km D+1000m i la Curta d’11km D+500m. Com a novetat, la Mitja Marató serà la prova decisiva per a tancar la 19a Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC, fet que augmentarà el nivell de corredors.

Foto portada: Albert Garrido Casòliva


També et pot interessar: