Anna Comet segueix intractable a Marathon des Sables

La vigatana suma la tercera victòria en les tres etapes disputades

606

Anna Comet, suma i segueix a la Marathon des Sables i referma el lideratge abans de l’etapa reina, que decidirà la cursa. Aziz Yachou consolida la classificació en categoria masculina.

Després d’una nit moguda on el vent ha estat protagonista, els corredors afrontaven avui 32 quilòmetres en un recorregut típic del Marathon des Sables, coronant el Jebel L’Oftal per la seva cara est en el que ha estat la part més potent d’una etapa que alternava dunes als seus primers quilòmetres i finalitzava en un interminable pla totalment exposat al vent en direcció a Tizin Guidou, on s’ha muntat el camp base de la tercera etapa, tot esperant l’etapa reina, que en aquesta edició serà de 90 quilòmetres.

En categoria femenina, Anna Comet i Sylvaine Cussot segueixen el seu frec a frec particular en la lluita per la victòria final. Comet suma un temps total de 10h25′ que, a més del lideratge femení, la porta a la 13a posició de la general. Avui ha sumat nou minuts més a la diferència amb Cussot, que ja és de 26′ després de les tres primeres etapes (10h51′ en total per a la francesa). A certa distància, i sembla que ja despenjada de la lluita pel triomf, la marroquina Aziza Raji ja és a més d’una hora de la primera posició.

Tot apunta que serà demà, en aquests 90 quilòmetres de l’etapa llarga, quan s’aclareixi el lideratge. Totes dues tenen gran experiència en llarga distància, encara que potser sigui Cussot qui atresora un bagatge més gran en distàncies que ronden els 100 quilòmetres. En qualsevol cas, l’excel·lent estat de forma i l’avantatge acumulat per Anna a les tres primeres etapes haurien de ser suficients per gestionar forces i donar l’empenta definitiva a la victòria.

Pel que fa als nois, sembla clar que aquest 2022 estem assistint a un nou relleu personificat a la figura d’Aziz Yachou. Molt es va parlar del que podia haver fet en 2021 sense la penalització de seixanta minuts que el va privar d’un premi major i, en aquesta 36a edició, està demostrant que pot lluitar al capdavant. La diferència amb els El Morabity augmenta cada etapa i demà, a l’etapa llarga, tindrà l’oportunitat de donar el cop definitiu en aquest Marathon des Sables.

Pel que fa als catalans, Gerard Morales continua la seva excel·lent participació, de menys a més, fent valer la seva experiència al desert i a les proves per etapes. Si ahir era novè de la general, avui ja es vuitè i es consolida en aquest TOP10.

Foto: Marta Bacardit