Els propers 2 i 3 d’abril es disputarà una de les proves més estimades de casa nostra: la Trencacims de Paüls. La prova ebrenca ha batut el rècord d’inscripcions amb gairebé un miler d’inscrits i comptarà amb participants de renom nacional i internacional. 

Per al 2022, la Trencacims de Paüls donarà un pas endavant en el seu format amb la incorporació de una prova de llarga distància. La Ultratrail Trencacims-Trofeu Acana, de 75km i 5.350m de desnivell positiu, permetrà conèixer amb profunditat les possibilitats que dona el Parc Natural dels Ports, afegint al recorregut zones com Les Rases del Maraco, el refugi de les Clotes, les fonts del Toscar o el poble d’Alfara de Carles. La prova servirà per inaugurar la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la FEEC d’aquest any. 

L’estrena de la modalitat comptarà amb noms com Silvia Trigueros, Elena Ferreres, Alba Alemany, Lucia Caballero, Teresa Forn, Eva María Tapia i Montse Sisteré en clau femenina, mentre que Pepelu Ballester, Isaac Salvat, Aitor Tomás, Carlos Bartrina, Francessc Caballé, Emili Rafecas, Aleix Toda, Albert Herrero, David Arredondo, Oscar Puyuelo, Oscar Pérez o Gabriel Valero lluitaran per la victòria masculina. 

La plenament consolidada ultramarató, de 53km i 4.100m de desnivell positiu, torna dos anys després amb el seu recorregut tècnic i trencacames tot visitant els racons amb més encant del Parc Natural dels Ports, com el pas de la Finella, el Tossal d’Engrilló, la Mola Grossa, la Punta de l’Aigua o Sant Roc. La prova servirà per rendir homenatge a Roser Vidal, traspassada fa pocs mesos i una habitual d’aquesta modalitat. 

En la lluita per a la victòria trobem a Yasmina Castro, Marta Vidal, Ari Casajuana i Marisa Villagrasa en dones; Jesús Gil, Abel Carretero, Diego Arroyo, Jonathán Cuesta, Victor del Aguila, José Luis Calvo, Jesús Fraile, Alex Urbina, Julen Olaizola i Alejandro Mayor en homes. 

Una de les modalitats més destacades tornarà a ser la Mitja Marató, de 23 Km i D+1.850m, on prendran part alguns dels millors corredors del nostre país: 

Rosa Navarro, Anna Fernández, Mesi Arcos, Nuria Hospital, Carla Esclusa, Marta Paulino, Sandra Vidiella i Mireia Pons es jugaran “a priori” la victòria femenina. En homes, Sergi Garcia defensarà la victòria aconseguida l’edició passada davant Alberto Lasobras, Alberto Torres, Wilfred Lladó, Raúl Butaci, Marc Ollé, Marc Traserra, Ramón Curto, Albert Giné, Pau Lleixa, Pol Vila, Pau Vila, Lluisma Más, David Rovira i Marc Toda. 

També es disputaran les curses per als més petits de casa en modalitat infantil, cadete, juvenil i Junior amb distàncies adaptades a la seva edat.

La Marxa Popular, de 13km i D+750m, tancarà el programa d’activitats d’aquesta Trencacims 2022.  

Foto: Juanjo Accesi