El Procicat ha aprovat avui aquesta mesura amb l’objectiu d’esponjar la concentració de persones en espais urbans i alhora facilitar l’accés a determinats serveis no presents en municipis petits durant el cap de setmana. Aquesta mesura es durà a terme a partir del proper divendres 18 de desembre, sis del matí, i s’allargarà com a mínim fins el 27 de desembre.

Un lleuger pas endavant del Govern de la Generalitat dins el Pla d’obertura progressiva d’activitats en la desescalada d’aquesta segona onada de la pandèmia i a les portes d’un Nadal poc o molt especials.

El Pla d’obertura, dividida en quatre fases, va començar el passat el dilluns 23 de novembre i no té una data prevista de finalització. Inicialment, cada fase tenia una durada d’una quinzena de dies, però les dades epidemiològiques no han permès avançar més enllà de la fase inicial.

Es mantindrà el toc de queda nocturn de 22 hores i 6 del matí fins al final de la desescalada i les competicions no oficials no es reprendran fins al final del Pla, prevista pel mes de gener.

Obertura estacions d’esquí catalanes

Per altra banda, totes les estacions d’esquí catalanes, tant les públiques com les privades, obriran al públic dilluns que ve, dia 14 de desembre. Les estacions han pactat conjuntament l’obertura, i el govern de la Generalitat no s’hi ha oposat.

Així doncs, a partir de dilluns que ve es podrà anar a esquiar, però sempre que s’hagi comprat el forfet online, per evitar cues a les taquilles.

Pla de desescalada de l’esport català. Com, quan i què podem fer?
  • Obertes instal·lacions i equipaments a l’aire lliure, amb un aforament màxim del 50% i control d’accés. Instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats, amb un aforament màxim del 30%, amb cita prèvia i sense vestidors (excepte piscines). Inclou pràctica esportiva federada. Es mantenen suspeses les competicions.
  • Activitats esportistes a l’aire lliure de forma individual, amb convivents o en grups de màxim 6 persones.

Esport permès a tot el territori català entre setmana. De divendres (6 h) a dilluns (6 h), permès a tota la comarca de forma individual (a partir de divendres 18 de desembre), amb convivents o en grups de màxim 6 persones. Si ets federat, es podrà anar en grup sense limitació quant a nombre de persones.

Documents d’interès: