La Selecció Catalana de Trail de la Federació Catalana d’Atletisme aconsegueix dos títols i un subcampionat en el Campeonato de España de Trail Running por Federaciones de la RFEA, que s’ha disputat a Eivissa. Catalunya no ha pogut revalidar el títol masculí i es queda amb una quarta posició en un any on la Comunitat Valenciana ha arrassat.

El títol estatal s’ha decidit en un traçat de 21km D+782m, amb sortida i arribada a la població eivissenca de Sant Josep de Sa Talaia. Un recorregut força ràpid que ha tocat sostre a Sa Talaia, que amb 475 metres s’alça com a punt culminant de l’illa.

En el planol individual la cursa ha estat molt disputada, tant en la cursa masculina com en la femenina. El corredor valencià Andreu Blanes (Carnicas Serrano) ha estat el gran dominador de la prova i ha imprès un ritme frenètic des del principi, mantenint un avantatge d’un minut respecte a perseguidors com Andreu Simón, Zaid Ait Malek, Alejandro García o Mario Olmedo. Finalment s’alçaria amb una sensacional victòria amb un temps de 1:21:27, ajudant de forma important en el triomf de la Selecció Valenciana com a nova campiona d’Espanya de Trail per Federacions en categoria masculina.

Blanes ha demostrat que se sent còmode en aquest tipus de curses ràpides i es converteix en un corredor polivalent, capaç de dominar tant les curses d’asfalt, obstacles, trail o d’orientació. Sense anar més lluny, la setmana passada deixava una impressionant marca de 1:03:41 en la mitja marató de València. “L’objectiu és clar: l’any vinent vull estar en les olimpiades de Tòquio participant en la prova de 3.000 obstacles”, puntualitzava el corredor valencià en la seva arribada.

Andreu Simón (CA Olesa) ha aconseguit la segona posició amb 1:25:03 i arrodoneix un any per emmarcar. L’actual campió d’Espanya s’ha buidat lideralment en un recorregut rapidíssim i . La tercera posició ha estat pel murcià Alejandro García amb un temps de 1:25:18.

  1. Selecció Comunitat Valenciana (4:14:10)
  2. Selección Andalucía (4:20:20)
  3. Selección Múrcia (4:22:17)
  4. Selecció Catalana (4:23:02)

En la cursa femenina, la guipuscoana Sara Alonso (Atlético San Sebastián) ha protagonitzat una cursa sublim i s’ha proclamat vencedora amb un temps de 1:08:29, tot i que el triomf no ha computat pel campionat al no presentar equip Euskadi. Gisela Carrión (CE Penedès) i Marta Molist (CA Granollers) han creuat la línia d’arribada en segona i tercera posició, certificant l’actual bon moment de les corredores catalanes. Anna Comet (CA Granollers) sumaria una cinquena posició al còmput de la Selecció Catalana per revalidar el títol estatal femení. 

  1. Selecció Catalana (5:12:32)
  2. Selección Canària (5:26:33)
  3. Selección Madrileña (5:29:22)

Els més joves també triomfen a Eivissa

Eivissa també serviria per veure l’estrena del primer campionat de Trail en categoria sub-20. Els corredors més joves ho han fet sobre un circuit de 8km i 350m de desnivell positiu, també amb sortida i arribada a Sant Josep de Sa Talaia. I l’estrena no ha pogut ser millor pels deixebles de Rafa Flores, amb una victòria per l’equip femení i un sots-campionat pel masculí.

En quan a l’individual, Adam Maijo (AA Catalunya) es faria amb el segon lloc de la classificació amb un temps de 31:56, en una cursa guanyada amb solvència pel vasc Gontzal Murgoitio amb 31:04.

En la cursa femenina, Maria Casals (CA Canovelles) i Aroa Berenguel (CA Montornès) aconseguirien la quarta i cinquena plaça respectivament. La victòria seria per la murciana María Martinez.

Resultats complerts 

Foto portada: Sport HG