La nova Andorra Trail 100 es disputarà del 24 al 27 de juny

La nova prova andorrana tindrà quatre distàncies a escollir de 125, 55, 25 i 7,5 quilòmetres

4749

Andorra tornarà a tenir un important esdeveniment de trail. La nova Andorra Trail 100, sota la firma Ironman Group, es celebrarà del 24 al 27 de juny de 2021 i ho farà amb quatre distàncies a escollir de 125, 55, 25 i 7,5 quilòmetres. La parròquia d’Ordino tornarà a ser l’epicentre.

Ironman Group aterra a Andorra i ho fa més per la porta gran. El grup serà l’encarregat d’omplir el buit deixat per la desapareguda Andorra Ultra Trail el proper 2021 i, sota el nom d’Andorra Multisport Festival, oferirà fins a cinc modalitats esportives. La més esperada era saber quin tipus d’esdeveniment de trail ens sorprendria el grup nord-americà: neix l’Andorra Trail 100.

El Govern andorrà destinarà 1,5 milions d’euros per al conjunt de competicions de la marca. S’espera que el segell Ironman pugui repercutir positivament al país, amb un retorn econòmic que pot superar els deu milions d’euros i amb una important recuperació del turisme esportiu que enguany ha davallat considerablement degut a la Covid-19 i l’absència de proves esportives de nivell per la crisi sanitària.

Les curses

 • Distància: 124,6km D+8810m
 • Preu inscripció: 160€ + 9% de comissió de processament (tarifa activa)
 • 6 punts ITRA

Pels corredors més experimentats, amb bona forma física i mental per completar un recorregut realment exigent. La volta enllaçarà els quatre refugis de muntanya guardats d’Andorra i coronarà alguns dels cims més impressionants del principat, entre ells, el Pic del Comapedrosa, el més alt d’Andorra. Un circuit d’alta muntanya dissenyat per gaudir de la bellesa natural d’Andorra.

 • Distància: 55km D+4760m
 • Preu inscripció: 95€ + 9% de comissió de processament (tarifa activa)
 • 3 punts ITRA

Aquesta cursa buscarà coronar tres dels cims més destacats d’Andorra, com el Pic del Casamanya, el Pic del Comapedrosa (el més alt d’Andorra) i el Pic de Carroi.

 • Distància: 25km D+2320m
 • Preu inscripció: 50€ + 9% de comissió de processament (tarifa activa)
 • 2 punts ITRA

Una ruta de nivell mitjà caracteritzada pel famós Pic de Casamanya, un dels cims més emblemàtics d’Andorra situat al cor del Principat, mentre que a la segona part del recorregut els corredors passaran pel balcó panoràmic del Roc de la Caubà.

 • Distància: 7,5km D+750m
 • Preu inscripció: 25€ + 9% de comissió de processament (tarifa activa)

Ideal per a esportistes que vulguin fer els primers passos en trail running, així com per a familiars i amics que viatgin amb corredors de carreres a distàncies més llargues.

El Family 8k Andorra-Pirineus ofereix una ruta atractiva en una dificultat accessible per a corredors de tots els nivells. El seu punt més destacat és el Roc de la Cauba.

Les inscripcions s’obriran a mitjans de gener a través del seu web oficial.