El Trail Valle de Tena tornarà a finals d’agost de 2021

La cursa del Pirineu aragonès comptarà amb 1.000 dorsals en quatre modalitats pensades per a tot tipus de corredors. Les inscripcions s'obriran el proper 5 de gener

950

El Trail Valle de Tena mira el futur amb optimisme i apunta de nou cap a la seva sisena edició. El pròxim 5 de gener s’obrirà el termini d’inscripcions de les seves quatre modalitats, el primer pas per a la celebració de la cursa que tindran lloc els dies 28 i 29 d’agost amb Panticosa (Osca) com a seu.

“Som conscients que la pandèmia encara no ha passat, però treballem amb l’esperança que l’estiu que puguem tornar a gaudir del trail running en un lloc tan màgic de Pirineu aragonès. Arribat el moment, òbviament, aplicarem els protocols que siguin necessaris per mantenir la seguretat sanitària”, explica Sandra Lecina, gerent de l’Associació Turística Vall de Tena, l’entitat organitzadora de l’esdeveniment.

En total, seran 1.000 dorsals disponibles a la venda amb preu reduït fins al pròxim 30 d’abril. Així, mentre les modalitats 4K (43 km i D+3.600 m) i 2K (20 km i D+1.250 m) oferiran amb 300 places, la 8K (77 km i D+6.800 m) i la 1K (12 km i D+600 m) comptaran amb 200.

Precisament serà aquesta última, la més accessible de les quatre propostes del Trail Valle de Tena, la principal novetat de l’esdeveniment. El seu recorregut pels voltants de Panticosa, que va ser revelat l’any passat però no va poder estrenar-se, és tota una invitació per iniciar-se en un esport que porta anys en continu creixement.

“La nostra cursa és coneguda a tot Espanya pel seu caràcter alpí. De fet, som una de les poques en les que pots pujar una tresmil com és el Garmo Negro (3.064 m). Però també volem actuar com a porta d’entrada per a nous corredors. Per a ells hem dissenyat aquest nou traçat que, tot i ser més curt, segueix mantenint un gran atractiu”, apunta Eneko Munduate, director tècnic de la cursa.

D’aquesta manera, es dóna el tret de sortida a una nova edició del Trail Valle de Tena, una de les grans carreres de la serralada que espera tornar a convertir-se en una festa del trail running per a tots els públics.

A més, la seva organització ha obert un nou canal de comunicació amb els seus seguidors, ‘ ‘Directos hacia Tena’, una retransmissió en directe via Facebook en què un dijous a el mes compartiran detalls, històries i consells de la cursa. El primer es durà a terme de dijous que ve 17 de desembre a les 19:00 hores.

Foto portada: Ramón Ferrer