La cursa desèrtica més emblemàtica del món, la Marathon des Sables, encetarà demà la seva 31a edició. Més de 1.200 corredors provinents de mig centenar de països han confirmat la seva presència en una prova consolidada dins el calendari internacional de curses de llarga distància i sent tot un referent mundial. De fet, torna a ser puntuable per l’Ultra Trail World Tour, el circuit d’ultratrails que reuneix les curses més emblemàtiques del món.

La prova, que es celebrarà del 8 al 18 d’abril al Sàhara marroquí, rondarà els 257 quilòmetres repartits en sis etapes i mantindrà en secret, com és habitual, l’itinerari de la mateixa fins a poc abans del seu inici. El seu director, Patrick Bauer, va desvelar a la roda de premsa de presentació que serà la edició més llarga i que la cinquena etapa serà realment espectacular.

Tretze catalans, a l’aventura de la MDS

Fins una tretzena de corredors catalans hi prendran part en aquesta edició (veieu llistat). Hem parlat amb dos d’ells i ens expliquen quines són les seves sensacions davant la gran cita.

Llistat dels 13 catalans que participaran a MDS2016
Llistat dels 13 catalans que participaran a MDS2016

Per a la santcugatenca Nicole Ribera serà la seva segona participació i espera classificar-se entre el TOP10 femení i fer valer la experiència de l’edició passada per a millorar.

“Porto molts mesos preparant la Marathon des Sables, sobretot a la alimentació, la velocitat i els meus peus. És, sense dubte, el meu objectiu esportiu, el meu repte i somni. Córrer més de 250 quilòmetres amb pes a l’esquena pel desert és una acció de superació. I la vida està ple de reptes que fa falta treballar dur per a superar-los”.

Per al barceloní Jacint Tió serà la primera vegada que participarà a MDS. Tot i la seva dilatada experiència en curses de llarga distància, córrer pel desert serà una experiència nova:

“És una prova molt particular. Cal comprar tot el material específic, provar el menjar liofilitzat i aprendre a córrer per sorra amb el pes més ajustat possible; cada gram de més compta. Porto set mesos preparant-la a consciència i tinc clar que el meu objectiu és gaudir de l’experiència i la seva gent”.

Per a tots ells, molta sort!

Ultres Catalunya en farem un seguiment de tots ells com és habitual.