Bona estrena de la selecció catalana FEEC a la Copa del Món a Matheysins

772

La Copa del Món de Curses per muntanya va donar el tret de sortida amb la disputa d’una clàssica dels Alps francesos: la Skyrace des Matheysins. El circuit de les Skyrunner® World Series comptarà aquest 2022 amb un total de 12 curses, repartides en 11 països i 3 continents, i una gran final que se celebrarà dins el marc de la Gorbeia Suzien al mes d’octubre.

Per aquesta prova, l’equip català de la FEEC va viatjar fins a Matheysine (França) amb cinc components: Anna Fernández (GE Oliana), Carolina Rius (CE Madteam) i Julen Calvo (CEM la Cameta Coixa), Marcel Romaní (UEC Gràcia) i Victor del Águila (CE Trail Tarraco).

La cursa, amb 25,5 km i i un desnivell positiu de 1.980m, és ben coneguda per les seves baixades tècniques i els escarpats cims.

Els primers quilòmetres són sense dificultat fins arribar a l’anomenat ‘jardí del diable’, des d’on comença a guanyar gran part del desnivell positiu de la prova, salvant algun tram tècnic equipat amb cordes.

Un cop alçats al capdamunt, transita per una tècnica carena de cims per damunt dels 2.000 m d’altura, com el Pérollier (2.183 m), Tabor (2.389 m) i Piquet de Nantes (2.214 m) on els corredors podran albirar una gran panoràmica dels Alps francesos. La baixada és realitza pràcticament tota per zona de bosc amb una pista única que portarà als participants fins a Saint-Honoré.

Victor del Àguila (CE Trail Tarraco) ha estat el millor corredor masculí de la selecció amb la 30a posició; Julen Calvo (CEM la Cameta Coixa) acabaria 36è mentre que Marcel Romaní (UEC Gràcia) va patir problemes físics en el tram final de la cursa i es conformaria amb la 47a posició de la general.

El millor corredor català ha estat Eduard Hernàndez (AE Matxacuca), que creuaria la línia d’arribada en setena posició.

En quan a la general, el francès Sylvain Cachard ha establert un nou rècord al traçat deixant el llistó amb un estratosfèric temps de 2:15:40. Els també francesos Johann Baujard i Loic Robert l’acompanyarien al podi.

En categoria femenina Anna Fernàndez (GE Oliana) aconseguia una molt treballada 19a posició després de sovintejar el grup capdavanter durant la primera part de la cursa. Per la seva banda Carolina Rius (CE Madteam) creuaria la línia d’arribada de Saint Honoré en 25a posició en el seu debut a la Copa del món.

La francesa Julie Roux s’ha alçat amb la victòria amb un temps de 2:56:39 per davant de la seva compatriota Iris Pessey i la canadenca Lindsay Webster.

Foto portada: FEEC