Les Skyrunner® World Series ha presentat el seu circuit per a la propera temporada 2024. El circuit, que celebrarà el seu vintè aniversari, estarà formada per 20 curses en 12 països de tres continents,  amb la gran final de la temporada, els SkyMasters, que se celebraran a Espanya.

L’anunci s’ha realitzat just acabada la gran final, celebrada dins el marc de la Limone Sul Garda, on el valencià Antonio Martínez i la francesa Clementine Geoffray s’han coronat com a campions de l’edició 2023. L’expansió global del circuit suposarà la introducció de noves curses en nous països de tot el món, la qual cosa farà que l’esport sigui més accessible i introduirà l’skyrunning a nous mercats.

La temporada 2024 començarà el 2 de març amb una nova cursa, la Acantilados del Norte,  a l’illa canària de La Palma. El circuit romandrà a Espanya, passant per la Calamorro Skyrace abans de viatjar a França per a l’Skyrace des Matheysins i l’Skyraces Des Gorges Du Tarn.

Després, el circuit creuarà l’Oceà Atlàntic cap a Mèxic per a l’ Orizaba Skyrace al maig. Aquesta serà la primera vegada que Mèxic sigui seu d’un escenari de les Skyrunner World Series. Després d’això, tornarà a Europa per a la Hochkönig Skyrace a Àustria i la Madeira Skyrace, Portugal.

Les Muntanyes Rocalloses del Canadà albergaran la novena etapa del circuit amb la increïble Minotaur Skyrace, seguida de la Skyrace du Mercantour, a França. La KaiserKrone Skyrace a Àustria tancarà un intens mes de juny.

La primera al juliol serà una cursa a gran altitud, Serralada Blanca Skyrace, el Perú, seguida dels dos grans colossos del circuit, Matterhorn Ultraks EXTREMI a Suïssa i Trofeu KIMA a Itàlia. El circuit seguirà a Itàlia per a una nova cursa, Maga Skymarathon, després fa un viatge ràpid al País Basc per a la Gorbeia Suzien, abans de tornar a Itàlia per a Limone Extremi Skyrace.

Des d’aquí, el circuit vola a l’altre costat del món per a disputar dues proves a Àsia: la Peaks Skyrace, a Corea del Sud, seguida de la Kailas Penang Skyrace, a Malàisia. Després està la Sagalassos Skyrace a Turquia, l’última cursa abans dels SkyMasters.

La Marató dels Dements, a la localitat valenciana d’Eslida, serà l’encarregada d’acollir la final dels Skymasters amb una ruta tècnica de 42 quilòmetres i 3.800 metres de desnivell positiu.

Raúl Martínez, director de carrera de la Marato dels Dements comenta: “Per a nosaltres és un orgull donar a conèixer a tot el món la nostra Serra Espadan, així com els nostres pobles, Aín i Eslida, convertint-nos en SkyMasters. És una responsabilitat màxima i una oportunitat única, en la qual treballarem en els principis que han fet créixer a Dements des de la seva primera edició: seguretat, sinergia, eco-responsabilitat i posar les necessitats del corredor en el centre de l’esdeveniment. Dements és una experiència única, un esdeveniment de contrastos que es desenvolupa en un entorn màgic. Molts anys d’experiència, treball ben fet i un recorregut molt dur han fet que l’arribada a meta de Dements sigui objecte de desig per a molts corredors. Els atletes poden esperar una cursa molt tècnica i dura i, al mateix temps, molta seguretat a la muntanya”.

També existeix la possibilitat que s’afegeixin un parell de curses més al calendari més endavant.

Calendari 2024:

SKYMASTERS 16/11/2024 – Marató dels Dements – Eslida-Aín (Espanya) – 42km, D+3800m

Foto portada: Ian Corless