Maria Benito (UE Sabadell) i Sergi Beltran (AE Ekke Lleida) aixequen el títol de campions de la 21a Copa Catalana, a l’última prova celebrada a Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) dins el marc de la Fem Sui Trail.

Benito ha fet bo el seu triomf i s’ha imposat a la classificació general a Eva Cristina Llobat (BTT Montbike), avui segona, que ha presentat una dura batalla per la victòria final durant tota la competició. Madrilenya afincada a Sabadell, Benito ha estat la més regular amb tres victòries en les quatre curses en les que ha participat.

En categoria masculina Sergi Beltran (AE Ekke Lleida) ha sentenciat el títol amb una segona posició a la Fem Sui. El mallorquí establert a Lleida, va agafar el lideratge després de la victòria a la Trobada d’Aristot a l’agost i s’ha mostrat molt més fort en el segon tram de la competició per davant d’un combatiu Jose Antonio Pérez (UE Sabadell).

Una Fem Sui força emocionant

La cursa ha presentat un recorregut de 29km amb 1.500m de desnivell positiu, amb una ruta circular amb sortida i arribada al Parc de Can Sauleda. Durant el trajecte els participants han gaudit d’unes magnífiques vistes al Matagalls i al Turó de l’Home, tot carenejant fins arribar al cim del Sui (1.322m), punt culminant i homònim de la prova; una baixada exigent i tècnica després de l’avituallament del Coll d’Uixola, els ha portat de nou a Sant Antoni de Vilamajor.

En categoria masculina, Sergi Beltran i Ivan Moreno han mantingut un emocionant frec a frec durant l’ascens al Sui, perseguits de ben a prop per Oriol Marín i Pau Lleixà. Moreno ha tingut que abandonar per lesió, deixant via lliure a Beltran i Pau Lleixà per penjar-se els llorers de la victòria amb un temps de 2h49’13”.

Pau Lleixà (CCE Trencacims) ha fet un molt bon descens i ha entrat juntament amb Beltran (un segon per davant), amb el que assegura la segona posició a la competició, mentre Oriol Marín (CE Uecanoia) ha tancat el podi masculí amb 2h52’37”. El sabadellenc José Antonio Pérez ha fet bona la seva quarta posició per assegurar el bronze de la Copa.

En dones, Maria Benito arribava a la cita amb ganes de sentenciar la Copa per la via ràpida. I així ha estat. S’ha mostrat molt més forta que les seves rivals i no ha donat cap opció, dominant de principi a fi. Finalment, ha creuat la línia d’arribada amb un temps de 3h43’09”.

Eva Llobat (Club BTT Montbike) no ha pogut fer res davant la superioritat de Benito i s’ha classificat en segona posició després de 3h51’58”, a tant sols 5 segons d’Ivet Navarro (GE Manlleu), tercera.

Text: Albert Torrent. Fotos: Pat Soler