Kilian Jornet llença una App per medir l’empremta de carboni en l’esport

443
L'aplicació 'Oitdoor Footprint' medeix l'empremta de carboni en l'esport

Kilian Jornet, a través de la Fundació que porta el seu nom, ha llançat una aplicació, disponible de moment només a iOS, que busca la preservació de les muntanyes i el seu entorn per als que practiquen esport a la natura.

L’aplicació ‘Outdoor Footprint’ té com a objectiu central proporcionar coneixement als usuaris sobre l’impacte ambiental de les activitats a l’aire lliure, i es divideix en dues parts essencials: una part genèrica que avalua la petjada de carboni a la vida quotidiana (emissions relacionades amb l’alimentació, el consum elèctric a la llar, entre d’altres) i una altra que permet als usuaris calcular l’empremta de carboni específica de la seva pràctica esportiva, incloent-hi aspectes relacionats amb el transport, l’equipament esportiu i el tipus d’activitat realitzada.

Els amants dels esports a l’aire lliure solen tenir més consciència ambiental en interactuar regularment amb l’entorn natural, i desenvolupen vincles personals i emocionals propers amb la natura. Tot i això, s’ha observat que aquests esportistes tenen una empremta de carboni un 40% més gran que els atletes d’altres esports individuals, i aquesta diferència és encara més gran en comparació amb els esports en equip.

Els usuaris poden ingressar fàcilment dades sobre el seu estil de vida, eleccions dietètiques, hàbits de transport i ús de material esportiu. L’aplicació mostra àrees específiques que més contribueixen a les emissions, oferint oportunitats per a reduccions significatives, i neix amb la intenció de promoure la responsabilitat individual i col·lectiva per protegir el nostre entorn natural i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

L’aplicació explica com els usuaris poden compensar el seu impacte ambiental amb accions concretes, com ara projectes de reforestació o reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

“És important comprendre que la compensació no és una llicència per emetre grans quantitats de gasos, sinó que ha d´anar acompanyada d´esforços significatius per reduir les emissions en primer lloc, a través d´accions com l´ús d´energies renovables i la prevenció de la desforestació”, apunta Kilian Jornet.


També et pot interessar: