Kilian Jornet corona els cims més alts dels Pirineus

L' esportista català redescubreix els Pirineus encadenant 177 cims de més de 3.000m d'altitud en 8 dies

4002

Kilian Jornet va començar el seu viatge als peus del pic Frondella i el va acabar a la Pica d’Estats, per retrobar-se amb els cims que l’han vist créixer, en què defineix com una de les aventures més dures de la seva vida

En total, ha recorregut 485,65 quilòmetres i ha acumulat un desnivell de més de 43.000 metres en més de 155 hores d’activitat física.

Ahir, després de baixar de la Pica d’Estats i encadenar 177 cims de més de 3.000 metres en només 8 dies, Kilian Jornet va definir aquest viatge com una “experiència increïble”. “Redescobrir així els cims que ja no recordava ha estat una experiència espectacular i, per altra banda, una de les coses més dures que he fet mai”, assenyala.

Fer cim al Vignemale, la Muntanya Perduda o l’Aneto són metes significatives per a moltes persones amants de la muntanya. També ho van ser fa uns anys per a Kilian Jornet. Per això, feia un temps que somiava tornar als Pirineus i trobar-se amb els cims i els paisatges que el van veure créixer.

“Aquest any volia participar en algunes carreres, però una lesió m’ho va impedir. Després de recuperar-me, vaig començar a plantejar-me diferents projectes i se’m va acudir encadenar els cims de més de 3.000 metres dels Pirineus. Tenia aquesta idea al cap però no sabia si seria un repte possible o si suposava una bogeria. Després de consultar-ho i deixar-me aconsellar per persones que coneixen molt bé els recorreguts dels Pirineus, vaig decidir fer-ho”, explica Kilian Jornet.

Els tresmils de Kilian Jornet

La seva aventura començava dilluns 2 d’octubre als peus del cim Frondella (Sallent de Gállego, Osca) amb l’objectiu de gaudir del camí i travessar els Pirineus per un total de 177 cims de més de 3.000 metres. Durant aquest viatge per alguns dels pics més icònics de la cordillera Pirinenca ha arribat a encadenar més de 40 cims en una mateixa jornada, a caminar 39 hores seguides ia desplaçar-se amb bici per enllaçar trams. Tot i l’esgotament acumulat, la recompensa d’arribar a cada cim ha valgut la pena: “avançar per totes aquestes arestes ha estat un plaer i he gaudit molt dels recorreguts. Havia pujat a aquests cims quan tenia 13 anys però no els recordava, i això ha fet que a nivell visual aquesta hagi estat una experiència molt intensa”.

Durant aquesta aventura l’atleta s’ha retrobat amb les arestes dels cims més emblemàtics de la serralada pirinenca: Balaitus, Garmo Negro, Vignemale, Cilindre, Muntanya Perduda, Pic Long, Pic de Posets, Punta de Lliterola, Aneto, Sayó, Montcalm o Pica d’Estats, entre molts altres cims coronats per Kilian Jornet en els darrers 8 dies.

El viatge arribava a la fi el matí del 10 d’octubre del 2023, quan els primers raigs de sol il·luminaven el cim de la muntanya més alta de Catalunya, la Pica d’Estats, al Parc Natural de l’Alt Pirineu. Després de baixar, unes hores més tard, Kilian Jornet posava punt final a aquesta experiència memorable que li ha fet adonar-se una vegada més de com de bella i vulnerable pot arribar a ser la natura.

Durant aquests més de 8 dies, els apassionats de la muntanya han pogut seguir el recorregut de l’atleta a través de les xarxes socials de Kilian Jornet i els canals socials de NNormal, on els seguidors l’han pogut veure i escoltar també durant algunes estones de descans . També han pogut fer seguiment a través del perfil de Strava de Kilian Jornet.

Després de retrobar-se amb els Pirineus i els paisatges que l’han vist créixer, ha acumulat 485,65 quilòmetres, un desnivell de més de 43.000 metres i més de 155 hores d’activitat física. Durant aquesta intensa aventura, l’atleta i fundador de NNormal també ha pogut testejar diferents prototips de la marca en terrenys i condicions molt tècnics i diversos: “ha estat un camp de treball excel·lent: l’ús que li pots donar durant uns quants anys a un producte, concentrat en una setmana”.

Foto portada: David Ariño