Oriol Antolí aconsegueix un històric TOP10 a la final del Campionat del Món Backyard Ultra, celebrat a Tennessee (EUA), on s’han reunit els millors corredors de l’especialitat.

L’ultrafondista egarenc finalitza la seva participació després de completar 89 voltes al circuit de 6,7 quilòmetres. O el que és el mateix: 596,79 quilòmetres (370,83 milles) i 90 hores sense pràcticament parar. A més estableix un nou rècord estatal (i personal) en la disciplina de les Backyard Ultra, millorant en 7 voltes l’anterior registre aconseguit a Anglaterra el passat mes de juny.

Aquest cop l’escenari ha estat a la petita ciutat de Bedford Country (EUA), el pati del creador d’aquesta bogeria: Lazarus Lake. Els 75 campions nacionals -de 23 països- de les Backyard Ultra van prendre la sortida el passat dissabte per a completar el màxim de voltes possibles a un circuit boscós de 6,7 quilòmetres i 140m de desnivell positiu en hores diurnes i un per asfalt pràcticament pla en les hores nocturnes, amb la premisa de completar cada volta amb un temps màxim d’una hora.

Entre els corredors més destacats que hi han pres part destaquem a l’australià Phil Gore, recordman de les Backyard Ultra amb 102 voltes, els belgues Ivo Steyeart i Merijn Geerts, que arribaven a la cita amb 101 voltes, així com el neozelandès Sam Harvey o la combativa Claire Bannwarth.

L’esgotament dels corredors es feia palès a mida que es consumaven les voltes. La selecció natural faria la seva tria i a partir de la volta 60 només quedaven 31 corredors en cursa. La francesa Claire Bannwarth, amb 60 voltes, seria la dona més resistent i es quedaria a tant sols 4 milles del rècord femení que ella mateixa va establir el passat mes de juny.

Deu corredors superaven en plena matinada la volta 85, rècord de la Big Dog’s Backyard Ultra, establert per Harvey Lewis que el 2021. Entre ells, Oriol Antolí. Però la son i l’esgotament finalment farien efecte al bo d’Oriol i ja no completaria la volta 90 dins el límit de temps.

Antolí ha fet una cursa molt regular, com en ell és habitual, amb una mitjana de 51 minuts a l’hora en les primeres voltes. La volta més ràpida arribaria en la tretzena amb 45’32”, però ja en les darreres la mitjana superava els 55 minuts i poc marge per recuperar. La volta 89 fregaria el límit amb un registre de 59’18”, mentre que la 90 superaria els 60 minuts de temps, quedant fora de la lluita per la victòria final.

El nord-americà Harvey Lewis ha estat el campió de la Big Backyard Ultra 2023, establint a més un nou rècord mundial amb 108 voltes. Brutal.

Resultats Backyard Ultra World Championships 2023