Courtney Dauwalter, la destacada corredora nord-americana, ha deixat una marca inesborrable en la història d’aquest esport. El seu 2023 ha estat simplement sorprenent, aconseguint gestes que molts van considerar impossibles. Des del seu domini en la Western States, Hardrock i UTMB, fins a l’establiment de nous rècords en cadascuna d’aquestes curses, Dauwalter ha redefinit les expectatives en el món de l’ultra Trail.

En aquest article, explorarem detalladament els assoliments de Courtney Dauwalter l’any 2023, el seu acompliment en cadascuna de les carreres i l’impacte que ha tingut en l’esport. Des de la seva històrica victòria en el Western States fins al seu triomf en l’UTMB, analitzarem com ha aconseguit superar els límits i convertir-se en la reina de l’ultrafons mundial.

Courtney Dauwalter establia un nou rècord a Western States. Foto: A. Berg

El domini a la Western States

La Western States 100 és una de les curses més icòniques del món de l’ultra trail, i Courtney Dauwalter va deixar la seva petjada en la prova aquest 2023. Amb un temps de 15.29:33, Dauwalter no sols va guanyar la cursa, sinó que també va establir un nou rècord a la cursa. El seu temps va superar el rècord anterior, establert per Ellie Greenwood en 2012, per més d’una hora.

La cursa va ser una exhibició de domini per part de Dauwalter. Des del començament, es va destacar com una de les corredores més fortes. Malgrat la intensitat del recorregut i les condicions desafiadores, Dauwalter es va mantenir ferma i va continuar empenyent fins a la línia de meta. La seva victòria en la Western States no sols la va consagrar com una de les millors corredores d’ultra trail, sinó que també va establir la base per als seus futurs triomfs.

Dauwalter, brillant a la Hardrock 100. Foto: Peter Maksimow

El desafiament en la Hardrock 100

Pocs poden enfrontar-se al desafiament de la Hardrock 100, una de les curses més dures i tècniques del món. Però Courtney Dauwalter no és com els altres. L’any 2023, Dauwalter es va embarcar en aquesta aventura i va aconseguir una victòria històrica. Completant la cursa en un temps de 26 hores, 14 minuts i 8 segons, Dauwalter no sols es va emportar el primer lloc, sinó que també va establir un nou rècord a la prova nord-americana.

La cursa va ser una veritable prova de resistència per a Dauwalter. A mesura que avançava per les muntanyes de San Juan, es va enfrontar per terrenys difícils, ascensos pronunciats i descensos empinats. No obstant això, ella va persistir i va mantenir un ritme constant. La seva determinació i fortalesa mental van ser clau per al seu èxit a la Hardrock 100. Amb aquesta victòria, Dauwalter es convertia en la primera corredora a guanyar tant la Hardrock 100 com la Western States en un mateix any.

Un UTMB irrepetible. Foto: Ultra-Trail du Montblanc

El triomf en l’UTMB

L’ Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB) és una de les curses més prestigioses del món de l’ultra trail. I una vegada més, Courtney Dauwalter va demostrar la seva destresa en conquistar aquesta cursa. Amb un temps de 23.29:14, Dauwalter es va coronar com la campiona absoluta de l’UTMB establint un nou rècord.

L’exhibició de Dauwalter a l’UTMB va ser simplement fascinant. Des del principi, va prendre la davantera i mai va mirar cap enrere. La seva forma física i mental estaven al punt màxim, la qual cosa li va permetre mantenir un ritme fort i constant al llarg de la cursa. A mesura que Dauwalter s’acostava a la línia de meta, l’emoció creixia entre els espectadors. La seva victòria a l’UTMB no sols va ser un assoliment personal, sinó que també va ser una fita en la història de l’ultra trail.

El llegat de Courtney Dauwalter

Courtney Dauwalter ha deixat un llegat inesborrable en el món de l’ultra trail. Les seves gestes l’any 2023 han demostrat que no hi ha límits si hi ha determinació i perseverança. El seu domini en la Western States, Hardrock i UTMB ha canviat les expectatives en l’esport i ha inspirat a corredors de tot el món.

A més dels seus assoliments en les curses, Dauwalter també ha deixat una marca en la comunitat de l’ultra trail running. La seva actitud humil i el seu esperit de companyonia l’han convertit en una figura volguda i admirada pels seus companys corredors. La seva participació en esdeveniments comunitaris i el seu suport a causes benèfiques han demostrat que és més que una atleta d’elit, és una persona compromesa i generosa.

Un 2023 irrepetible

Courtney Dauwalter ha demostrat ser la reina de l’ultra trail running l’any 2023. El seu domini en la Western States, Hardrock i UTMB l’ha catapultat al cim d’aquest esport. La seva capacitat per a superar els límits i aconseguir nous rècords ha establert un estàndard per a futures generacions de corredors.

Però més enllà dels seus assoliments esportius, Dauwalter és un exemple de determinació i valentia. La seva actitud humil i el seu esperit d’equip la converteixen en una inspiració per a tots. El seu llegat perdurarà en la història de l’ultra trail running, i el seu nom serà recordat com a sinònim d’excel·lència i superació.

Foto portada: Jordi Saragossa – The Adventure Bakery