Trail La Vall: el massís del Montgrí en estat pur

800
La Trail La Vall recorrerà els paratges més emblemàtics del Parc Natural del Montgrí

El proper 3 de desembre el Montgrí tornarà a viure una nova edició de la Trail La Vall, organitzada pel Club Esportiu Bellcairenc. Un esdeveniment que celebrarà el seu onzè aniversari convertida en la cursa de referència de l’Empordà i una de les cites indispensables per acabar la temporada.

Al bell mig de la comarca empordanesa neix un massís de roca calcària que marca el paisatge de la zona, una muntanya esculpida per una duna de sorra que la fa encara més singular: el Montgrí. És aquí on va néixer aquesta cursa, amb dues clares intencions: el gaudi del paisatge pels caminaires i el patiment d’aquells corredors que es volen exprimir al màxim a través de muntanyes escarpades, baixades tècniques empedrades, cales salvatges i dunes difícils de córrer. En definitiva: l’essència del Montgrí en estat pur.

Per incloure tot aquest ventall de terrenys, l’organització de la Trail La Vall ha creat aquests quatre recorreguts, amb epicentre a la localitat de Bellcaire d’Empordà:

Gran Trail Montgrí (46km D+1600m)

Segona edició d’aquesta aventura d’autosuficiència, on es prioritza més el repte personal que empara aquesta dificultat que la competició en sí. Són 46 km non-stop sense marcatge i sense avituallaments (només tres punts d’aigua).

L’organització busca que els corredors puguin gaudir de l’entorn des de la sortida del sol rere Les Illes Medes, passant per la tranquil·litat de les cales al mes de desembre i el patiment de les parts més tècniques a tocar de Bellcaire. El nombre de places és limitat a 30 persones per garantir el màxim respecte a l’entorn i a la naturalesa de la zona.

Cheynna Treto (5:56:00) en categoria femenina; Francesc Martin i Joan Ayguasenosa (4:57:06) en masculina són els actuals campions de la prova.

Trail La Vall (22km D+800m)

Onzena edició de la culpable de tot, la cursa que defineix l’essència del Club Esportiu Bellcairenc i la que va marcar el camí en què deriven totes les altres modalitats. Possiblement és la cursa més completa: és ràpida però amb trams molt tècnics com la Muntanya d’Ullà o els puges i baixes trencacames de La Vall Petita, els corriols sorrencs de Les Dunes o el ziga-zaga empinat per coronar el Castell.

Aquesta cursa ha tingut corredors de la talla de Nil Cardona, Miquel Corbera o Pol Rodríguez, així com bons atletes de la zona com Zoel Codolà o Eduard Baqué. En categoria femenina, destaquen la presència de Sara Sanante en edicions anteriors i altres corredores de la zona com Jenny Arasil, Cristina Bataller o Marili Banegas.

Actualment, Miquel Corbera en categoria masculina i Jenny Arasil en femenina tenen els rècords de la prova (1:39:54 i 2:10:32, respectivament).

L’Olla del Montgrí (13km D+550m)

És la modalitat que descriu més bé la característica principal del Montgrí: Pura pedra!. El recorregut inclou la volta a la Vall de Santa Caterina fent tots els cims que l’envolten, i el 80% dels 13km del tram està compost de pedra, tant apassionantment “divertida”.

Les plusmarques actuals estan assolides per Marc Cassany en categoria masculina (1:03:38) i per Anna Ongaro en femenina (1:18:53).

L’Olleta (6km D+100m)

La seva petita marxa solidària arriba a la seva quarta edició. És ideal per a tots aquells que volen provar el trail de manera no competitiva, i també pels nens i nenes que es volen iniciar en aquest món muntanyenc.

El recorregut inclou una petita volta per La Pedrera i La Vall de Santa Caterina, tocant la famosa pedra del Montgrí i els corriols que tant l’identifiquen.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins el 29 de novembre. El preu de la inscripció és de 20€ per al Gran Trail i La Vall, 16€ per a l’Olla i 6€ per a l’Olleta (+2,5€ si no disposeu d’assegurança).