La Marató del Montseny celebrarà la seva dotzena edició els propers 11 i 12 de novembre. Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental) tornarà a ser l’epicentre d’un esdeveniment que comptarà amb més de 300 corredors, sent una de les fixes del calendari tardorenc.

Com és habitual, l’organització oferirà dues modalitats de cursa:

Pels amants de les curses verticals, la Sitja del Llop posarà a prova el cor i els pulmons dels corredors durant la matinal de dissabte. La cursa s’iniciarà des del poble del Montseny (520m) i, en un ascens vertiginós, durà als participants fins a tocar el sostre del Turó de l’Home (1.708m), superant un desnivell positiu de 1.185m en poc més de sis quilòmetres.

Una prova que sempre ha tingut grans corredors a les seves files durant els seus nou anys d’existència, inclús arribant a formar part de la Copa d’Espanya de l’especialitat. Els millors registres estan en possessió d’ Agustí Roc (47:02) a l’any 2015 i Alba Xandri (58:05) en 2017.

Ja en la jornada dominical, Sant Esteve de Palautordera acollirà la Marató del Montseny. Un recorregut de 45 quilòmetres i 2.752m de desnivell positiu a través de boscos multicolors plens de fullaraca, prats herbosos, pedregars i rius cabalosos que no deixaran indiferent a ningú, tot passant pels cims més emblemàtics del Parc, com el Matagalls, Les Agudes i el Turó de l’Home.

Qui vulgui superar els rècords actuals haurà de córrer i molt. Pere Aurell marcaria el millor temps en 2016 amb 4:13:59, mentre que Oihana Kortazar ho faria en 2015 amb un estratosfèric registre de 4:52:10.

Inscripcions

Les inscripcions es podran realitzar fins el 8 de novembre a través d’aquest enllaç.

Foto portada: Jordi Santacana