Campionat del món Juvenil d’Skyrunning: Gran Sasso 2021

Fins a 12 corredors catalans prendran part d'aquest mundial juvenil

1332

El Campionat del Món Juvenil d’Skyrunning tornarà a celebrar-se aquest cap de setmana, després de l’aturada en 2020 per la pandèmia. La cita internacional juvenil tindrà lloc a la localitat italiana de Fonte Cerreto, a la província de l’Aquila, amb la disputa de la prova vertical per divendres 30 de juliol i el Gran Sasso SkyRace per al diumenge 1 d’agost.

Serà la cinquena edició d’aquest Campionat, en el qual hi prendran part fins a 187 corredors d’entre 15 i 23 anys representant a 26 països, entre els quals l’equip nacional de la FEDME. Els tècnics espanyols van donar la llista dels 18 seleccionats, dels quals 12 provenen de Catalunya:

En l’equip juvenil A (15 a 17 anys) hi formaran part Martina Gonfaus (AE Mountain Runners), Gabriela Lasalle (Escola Trail Barcelona), Berta Guitart (AE Mountain Runners), Ïu Net (AE Trail Xics Montseny), Lluís Puigvert (Club Esquí Girona) i Jan Castillo (CE Moianès Indep). A l’equip juvenil B (18 a 20 anys) trobarem a Laia Gonfaus (AE Mountain Runners), Albert Pérez (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) i Josep Miret (UE Urgellenca), mentre que en categoria sub23 competiran Anna Guirado (AE Trail Xics Montseny), Carla Esclusa (AE Mountain Runners) i Wifred Lladó (CEM La Cameta Coixa).

El combinat espanyol el completen Moana Lillykehres (FECAMON), Alba de Medilagoitia (FEMPA) i Gonzalt Murgoitio (EMF-FVM) en Juvenil B; Irati Zubizarreta (EMF-FVM), Daniel Osanz (FAM Aragó) i Nico Molina (FAM Andalusia).

Els tres equips competiran en les disciplines Vertical i Sky per les 54 medalles en joc i títols individuals i combinades.

Un equip de garanties

El planter català ja porta anys demostrant que té un futur realment prometedor, nodrint d’esportistes la Selecció Catalana de la FEEC com el la FEDME, omplint el sarró de medalles. En el primer Campeonato de España de Carreras por Montaña en Edad Escolar, el botí va ascendir fins a setze medalles. Destacada també va ser l’actuació en el passat Campeonato de España a Mágina, tant en la prova vertical com a l’Skyrace, amb setze podis més.

Programa

Els orígens de la Gran Sasso Skyrace es remunten a l’any 1975, quan es va disputar la primera edició de la cursa, en homenatge a l’alpinista italià Piergiorgio de Paulis, i per aprofitar el potencial del massís del Gran Sasso, que forma part de la cadena muntanyosa dels Apenins. La cursa ha anat evolucionant en paral·lel al creixement de la pràctica de les curses per muntanya fins a l’actualitat.

El divendres 30 de juliol es disputarà la Gran Sasso Vertical Run, una cursa de 3,8 km i 1.000m de desnivell positiu que s’alça fins el Campo Imperatore, assolint els 2.130m d’altitud.

Després d’una jornada de descans, els joves corredors afrontaran la dura Gran Sasso SkyRace® de 23 km i 2.369m de desnivell positiu. L’exigent itinerari puja fins el cim de Pizzo Cefalone, sostre de la cursa amb els seus 2533m.

Foto portada: FEDME