Carlos Merlos i Roser Español s’imposen en la sisena edició de la Barcelona Trail Races marcada pel fang, amb una participació de prop de 500 corredors.

Les pluges d’aquesta tardor havíen deixat els boscos del Parc Natural de Collserola amb la seva millor vestimenta: una vegetació exhuberant ple de bolets a sotabosc, fonts d’aigua regalimant sense parar i uns camins ben estovats, amb un fangueig inusual.

El circuit, de 76 quilòmetres i amb un desnivell positiu de 2.600m, transitava pels racons més emblemàtics del Parc Natural. Un recorregut que, tot i ser força ràpid, es convertia en un autèntic trencacames i no deixava pas a la relaxació, acumulant una quarta part del seu desnivell en els últims quinze quilòmetres.

La cursa va posar ben aviat a un grup capdavanter, format per Roberto Sancho, Carlos Merlos, Sergi Masip, Peter Arnoldsen i Miguel Ángel González. Roberto Sancho abandonaria prop del quilòmetre 40 i seria González qui prendria el paper de líder. Poc li duraria, ja que Merlos posaria una marxa més en la baixada tècnica del Puigmadrona i es quedaria sol al capdavant fins aconseguir creuar la linia d’arribada en solitari amb un temps de 6h54’31”. Amb la retirada de Sergi Masip per problemes als peus, la lluita per les dues posicions del podi entre Arnoldsen i González va ser força aferrissada, resolta en els últims tres-cents metres a favor del danès per una diferència de poc més d’un minut.

En dones, victòria incontestable de Roser Español, que suma així un nou triomf en una magnífica temporada. La corredora urgellenca va imprimir un ritme inabastable per les seves rivals durant tot el recorregut. Julia Fatton, que havia aconseguit el triomf en els dos anys anteriors, entrava en segona posició per davant de Magda Ejková.

L’ equip Ashi Team 3, format per Ferran Mascaró, Gerlac Capell, Pau Capell, Ernest Crespo i Carmelo Porti, s’enduria la victòria masculina per relleus, mentre que Ashigirls, compost per Sofía Fortuna, Anna Olivares, Mayte Hinojosa, Laura Danzig i Lorena Ramos, ho faria en fèmines.

Classificació masculina: Carlos Merlos (6:54:31) Peter Arnoldsen (7:05:55) Miguel A. González (7:06:59)

Classificació femenina: Roser Español (8:33:11) Julia Fatton (8:51:28) Magda Ejková (9:07:14)

Clasificacions Barcelona Trail Races 2018

Galeria fotogràfrica: