Catalunya defensarà la corona del Trail Running estatal a Lerín

L'equip català espera revalidar el títol de campió aconseguit l'edició passada a Berga

475

El poble de Lerín (Navarra) acollirà el proper diumenge 7 de maig el cinquè Campeonato de España de Trail Running per Federacions Autonòmiques de la RFEA. Un campionat que a Catalunya sempre se li ha donat força bé, acaparant els podis absoluts i de promoció. Sense anar més lluny, el combinat català va ser el gran dominador del campionat passat, aconseguint fins a 4 medalles.

Per seguir amb aquest domini, l’equip de Trail Running de la Federació Catalana d’Atletisme (FCA) presenta un equip força competitiu format per 22 esportistes:

Absoluta: Miquel Corbera, Eduard Hernández, Roger Comellas, Víctor del Águila i Toni Baños; Gisela Carrión, Mireia Pons, Natàlia González, Irene Fuertes i Ahlam El Kakdi.

Equip sub-23: Sergi Cabeza, Oriol Gibert i Arnau Montaner; Aroa Berenguel, Maria Carner i Sara Roca.

Equip sub-20: Guim Camprubí, Pere Menéndez i Pau Valdepeñas; Yousra Laghmich, Clàudia Llessuy i Carla Yanguas.

Circuit i distàncies

El Trail Pinares de Lerín destaca per un terreny corrible, sense dificultats tècniques destacables, però força trencacames, amb un continu puja-baixa.

Els participants de la categoria absoluta competiran sobre un traçat de 27 km i 1.400m de desnivell positiu, els sub-23 s’enfrontaran a un recorregut de 14,5 km i D+800m, mentre que els sub-20 (promoció) ho faran en 8km i D+400m.

Favorits

L’ equip català masculí té noms molt potents per alçar-se amb la victòria individual o, almenys, pujar en algún dels tres esglaons del podi. Altres noms importants són Raúl Criado i Álvaro Osanz (Aragó), Jesús Ángel Rodríguez (Castella-la Manxa), Santiago Mezquita i Daniel Sanz (Castella i Lleó), Guillermo Albert (Comunitat Valenciana), Mario Mirabel (Extremadura), Pablo Villalobos ( Madrid), Gontzal Murgoitio (País Basc) i el recent campió d’Espanya de Trail Running, i bronze mundial a Uphill, Àlex García (Múrcia).

En la cursa femenina destaquem a la corredora basca Ainhoa Sanz, brillant primera classificada fa dos anys a El Paso. Les catalanes Gisela Carrión i Mireia Pons són altres dels noms importants, i també la castellana-lleonesa Inés Astrain. A la Comunitat Valenciana estarà present tota una internacional absoluta en marató com és Marta Esteban.

A la categoria sub23 masculina, el País Basc defensarà el seu títol amb Ibai Larrea, el brillant campió a Lloret de Mar en aquesta categoria, a més de podi absolut. Catalunya tindrà com a principal estandard a Maria Carner, primera classificada l’any passat i recent subcampiona a Lloret de Mar. Individualment, destaca també la presència de Malen Osa (País Basc), vigent campiona d’Espanya sub23 i bronze absoluta en pujada vertical.

Catalunya defensa títols en promoció

En promoció, Catalunya defensa els dos ors del 2022. A la cursa femenina, la sub18 Laura Ordiales (Extremadura) va ser la millor classificada (2a) en el recent campionat d’Espanya de Trail Running. Entre els homes, es preveu un nou mà a mà entre els internacionals Fabián Venero (Madrid) i Marcos Villamuera (Cantàbria).

Text: Albert Torrent. Foto portada: José Luis Muñoz