Catalunya busca medalles al Mundial de Trail-Running de Tailàndia

Deu corredors catalans participen en el primer World Mountain & Trail Running Championship

603

Després d’una llarga espera i dos ajornaments per la pandèmia, arriben els Mundials de Trail de Tailàndia. Les muntanyes de Chiang Mai seran l’escenari del primer campionat del món unificat WMRA/IAU-ITRA (sota la nomenclatura World Mountain & Trail Running Championship) del 4 al 6 de novembre.

Uns campionats que, tot i no tenir alguns dels millors corredors del món, presentarà un cartell de mot alt nivell, pels quals han apostat 900 corredors i 46 països representats. Espanya hi prendrà part amb una delegació de 33 esportistes (10 corredors catalans) que buscaran alguna de les preuades medalles en les modalitats de Trail-Running, Ultra Trail-Running, Classic Up & Down i Uphill, a més del títol sub20 de Up & Down.

A Chiang Mai també hi haurà competició per equips en totes les categories, on Espanya buscarà repetir els èxits de la Palma: plata femenina absoluta en Trail Running, bronze masculí absolut en Trail Running i en Uphill, a més de plata sub20 masculina en Up & Down.

Corredors catalans:

  • Oriol Cardona- Uphill i Clàssic Up&Down
  • Miquel Corbera-Uphill i Clàssic Up&Down
  • Laia Montoya- Uphill i Clàssic Up&Down
  • Sheila Avilés- Trail Running
  • Anna Comet- Trail Running
  • Núria Gil- Trail Running
  • Marta Molist- Ultra Trail-Running
  • Mònica Vives- Ultra Trail-Running
  • Blanca Batlle- sub20 Up&Down
  • Jan Torrella- sub20 Up&Down

PROGRAMA I FAVORITS

Divendres 4 de novembre

10.15h (04.15h Hora Peninsular). VERTICAL UPHILL. 8,5km D+1.014m

Prova curta i explosiva en la que la potencia i la velocitat seran fonamentals. La suïssa Maude Mathys parteix com a gran favorita en l’apartat femení, sense oblidar a l’austriaca Andrea Mayr, la francesa Christel Delwalle o les kenianes Joyce Njeruel i Lucy Murigi. En homes, Oriol Cardona i Miquel Corbera tenen molt a dir en una de les seves especialitats, tot i que també s’espera un bon paper de l’italià Cesare Maestri o els kenians Philemon Kiriago i Patrick Kipngeno.

Dissabte 5 de novembre

6.30h (00:30h Hora Peninsular). LONG TRAIL. 80km D+4.910m

La distància que més alegries ha donat al combinat espanyol en campionats anteriors i la que, a priori, sembla que pot repetir-se també a Tailàndia. Tot i que el cartell de favorits és molt alt i caldrà suar molt per pujar dalt del podi. Els francesos Thibat Garrivier, Nicolas MartinLudovic Pommeret, el nord-americà Adam Peterman, el britànic Tom Evans o l’alemany Hannes Namberger sonen com a grans favorits davant els espanyols Aritz Egea, Borja Fernández, Marcos Ramos i José Ángel Fernández. Entre les noies apareixen Blandine L’Hirondel, Audrey Tanguy, Ida Nilsson i Marcela Vasinova, tot i que no ho tindran fàcil amb primeres espases com Marta Molist, Gemma Arenas, Mónica Vives, Maite Maiora i Azara García.

7.30h (01:30h Hora Peninsular). SHORT TRAIL. 40km D+2.777m

Una altra distància amb un cartell de luxe sobretot en categoria masculina, amb un trio de noms que és candidat a la victòria a qualsevol prova: Jonathan Albon, Petter Engdahl i Stian Angermund a més de Zach Miller. Entre les noies destacar Denisa DragomirTove Alexandersson. Espanya presenta un bon equip per intentar optar a alguna medalla: Núria Gil, Virginia Pérez, Sheila Avilés, Anna Comet, Julia Font, Ricardo Cherta, Zaid Ait Malek, Antonio Martínez i Raúl Ortiz.

Diumenge 6 de novembre

8.30h (02:30h Hora Peninsular). JUNIOR CLÀSSIC UP & DOWN. 11km D+441m

El futur del nostre esport, amb molt a aportar i amb una selecció espanyola capaç de les cotes més altes, abanderats pel català Jan Torrella, com a actual subcampió d’Europa sub 20 en Pujada Vertical, i l’aragonès Álvaro Osanz, campió d’Espanya de Trail Running sub 20.

9.45h (03:45h Hora Peninsular). CLÀSSIC UP & DOWN. 11km D+441m

Fent honor al seu nom, una prova d’ascens i descens molt ràpida i no excessivament tècnica amb importants opcions per als nostres, com Andreu Blanes, Oriol Cardona, Miquel Corbera i Onditz Iturbe, i també de grans rivals com la suïssa Maude Mathys i la possibilitat de veure algun corredor africà assaltar el podi.

Seguiment ON-LINE