Cèlia Balcells i Daniel Castillo brillen a la marató del Trail Cap de Creus

Arnau Aranda i Àngels Llobera triomfen en la modalitat Trail, mentre que Raoul Raus i Maury Manon triomfen en l'Express

935

La desena primera edició del Trail Cap de Creus ja és una realitat. Els corredors de la Marathon obrien el programa de curses durant la matinal del dissabte 14 de maigRoses. El millor trail running nacional ha tornat a pintar el cor de la Costa Brava. Entre ells, un Daniel Castillo i una Cèlia Balcells que ja formen part de la història d’una de les curses més importants del calendari de Klassmark.

La festa arrencava a les set del matí per evitar les hores més caloroses del dia. La Marathon, de 43 quilòmetres amb 2100 metres de desnivell positiu, tindria tres protagonistes. El francès Thibault Leroy ha estat el primer a intentar trencar el grup, però Daniel Castillo i Alejandro Villarino no l’han perdut mai de vista. El guió encara no estava escrit.

Després de l’espectacular carena que culmina al cim de Sant Salvador, el tram més lent de la Marathon, i el descens a El Port de la Selva, Daniel Castillo ha imposat la seva llei. Camí de Cadaqués ha marxat en solitari per no abandonar la primera posició fins a l’arribada. Ha creuat la línia d’arribada després de 4:13:17 d’esforç per corroborar que ja és un dels noms més importants del trail nacional. El futur és seu. Alejandro Villarino acabaria segon, mentre que Thibault Leroy ha aconseguit tancar el podi després de lluitar-lo amb tots els honors. Quart, sense anar més lluny, ha entrat un Pau Capell que segueix sumant quilòmetres per a les grans cites d’aquest 2022.

En la baralla femenina, Ragna Debats era la gran favorita i així ho ha demostrat en els primers quilòmetres fins que un contratemps l’ha obligat a abandonar. El ventall de possibilitats s’obria i Celia Balcells ha aprofitat l’oportunitat per inscriure el seu nom al palmarès de la prova després de 5:02:58 d’esforç. Abril Torrent i Carlotta Finn l’han flanquejat a la foto d’honor. Totes dues han demostrat el seu potencial en una Marathon que també recorria les cales més espectaculars del territori.

Les curses més curtes, amb molt de nivell

Les distàncies Express i Trail han agafat el relleu de la Marathon, amb un nivell de corredors realment espectacular. Els corredors del recorregut Express, de 11,5 quilòmetres amb 550 metres de desnivell positiu, han estat els primers a sortir a escena, amb el Pic de l’Àliga al punt de mira. Raoul Raus i Maury Manon s’han endut la victòria per davant de Josep Pagès i Marc Cassany en homes, i Cecilia Andion i Laura Sitjà en clau femenina.

Els primers quilòmetres de la modalitat Trail, de 22 quilòmetres amb 1100 metres de desnivell positiu, han estat calcats als de la distància Express fins a connectar amb el circuit Marathon al Puig de Sa Cruïlla per resseguir-lo fins que arriba a la zona poliesportiva de Roses. Arnau Aranda ha tornat a ser protagonista amb un nou triomf al seu sarró i no ha deixat opció a corredors de la talla de Toti Bes i Adrià Canimas. En dones, Àngels Llobera guanyaria sense oposició per davant de Elena Pueyo i Paula Fabregat.

Resultats Trail Cap de Creus

Foto portada: Marc Rius / Klassmark