Silvia Lara i Manuel Jiménez s’imposen en el KV Roquetes i es consoliden com a líders de la Copa d’Espanya de KV de la FEDME. Mesi Arcos i Jose Antonio Bellido aconsegueixen la plata en la pujada al cim de Caro, mentre que Verónica Sánchez i Nil Cardona es pengen el bronze.

El KV Roquetes, organitzat pel Trail Roquetes Ass. Esportiva i Cultural, ha acollit la tercera prova de la Copa d’Espanya de Curses Verticals en una jornada marcada per la forta calor i marcada sensació de xafogor.

La dotzena edició del KV Roquetes ha reunit un total de 130 corredors que s’han enfrontat al dur ascens al Pic Mont Caro (1.441 metres), punt més alt de la província tarragonina, situat dins el Parc Natural del Ports. Els participants han arrencat des de els Bufadors de Lloret i han superat un desnivell positiu de 1.150 metres en 5,5 quilòmetres, creuant la meta al cim de Caro. La cursa vertical combina trams tècnics, amb grimpades i trams rocosos, i d’altres més corredors.

L’andalús Manuel Jiménez s’ha imposat en la pujada a Caro amb un temps de 55:06, fet que el destaca com a líder provisional de la Copa d’Espanya per davant de Jose Antonio Bellido, que ha pujat al segon esglaó del podi a escassos segons de l’andalús amb un temps de 55:29; ambdós es jugaran el títol estatal en les dues proves restants. El català Nil Cardona ha completat el podi en la masculina 58:30.

L’andalusa Silvia Lara s’ha imposat amb solvència completant el recorregut en 1:08:24, sentenciant pràcticament la competició estatal de la FEDME amb dues victòries i un segon lloc en tres proves disputades. La catalana Mesi Arcos seria segona a quatre minuts de Lara parant el crono en 1:12:20. Finalment Verónica Sánchez, de la federació de Castella i Lleó, pujava al tercer calaix amb 1:13:27.

En les categories de promoció, Raul Gargallo s’imposava en categoria junior, Marc Florencio es penjava l’or en la juvenil mentre que Álex Farnós i Anna Rebull han estat els cadets més ràpids a completar el recorregut de 3,7km i D+500m proposat per a la seva categoria.

Classificacions KV Roquetes 2022

La següent cita del circuit estatal de curses verticals serà el proper 21 de maig amb el KV Castro Valnera a Vega de Pas (Cantàbria).