Albert Herrero i Mònica Guilera, reis d’una calorosa Ultra Pallars 360

La nova cursa per muntanya posiciona el Pallars Jussà com una de les comarques amb més projecció en l’àmbit esportiu

940

El dissabte es va celebrar la segona edició de la Ultra Pallars 360, una cursa per muntanya que transcorre per l’entorn natural del Pallars Jussà, dins del territori Geoparc Mundial de la UNESCO Orígens. Una jornada que va estar marcada per la forta calor, fet que va fer patir de valent als corredors en un circuit que ja de per sí era força exigent.

L’esdeveniment, organitzat per l’Associació Esportiva Roca Roia, va comptar amb 400 corredors repartits en quatre curses al voltant del pantà de Sant Antoni, nexe d’unió de les principals localitats de la comarca.

La prova reina va ser la Ultra, de 94 quilòmetres i 4.300m, que enguany celebrava la primera edició després de que l’edició passada es va veure obligada a suspendre per les restriccions de la COVID-19. A mitjanit de dissabte es donaria la sortida d’aquesta modalitat des de la població de Tremp amb un recorregut que donava la volta al llac de Sant Antoni carenant les serralades més altes de la Conca de Tremp, com el cim de Sant Corneli (1.351m), roc de Pessonada (1.223m) i el roc de Neret (906m) o els pobles de Rivert, Salàs de Pallars, la Pobla de Segur o Talarn. La victòria fou per Albert Herrero en categoria masculina, amb un temps de 10 hores i 26 minuts. L’han acompanyat al podi David Carrasco que ha entrat en segona posició i Sadovici Fedot. En categoria femenina, la guanyadora ha estat la corredora Mònica Guilera, mentre que Carme Palacin i Elsa Martin han entrat en segona i tercera posició respectivament.

La Marató Trail partia des de La Pobla de Segur, i els participants inscrits van recórrer la part més occidental de l’itinerari, sobre un traçat de 49 quilòmetres i 2.100 metres de desnivell positiu a través de racons feréstecs i poc concorreguts. Ona Sociats i Jordi Balagueró es penjarien els llorers del triomf.

La Geotrail va sortir des de la localitat de Salàs de Pallars i cercaria l’arribada de Tremp passant per Santa Engràcia i Talarn. Els corredors més ràpids en completar els 27 quilòmetres i 1.100 de desnivell positiu serien Oscar Monclús i Raki Garsaball.

Finalment, des de la població de Talarn es donaria el tret de sortida de l’Entrapussada trail, la modalitat més assequible de la prova, amb una distància de 15 quilòmetres. Una prova ideal per iniciar-se en les curses per muntanya tot gaudint d’unes vistes immillorables del llac de Sant Antoni des de diferents paratges dels recorregut com són l’ermita de Sant Salvador de Toralla i la zona de Roques Pelades al terme municipal de Talarn.

Fora del terreny esportiu, cal remarcar la vesant més humana de la UP360. Com ja es va fer en la primera edició, l’entrega de premis va finalitzar amb una donació solidària de 300 €, que enguany va anar per junta local de La Pobla de Segur de l’associació Catalunya contra el Càncer. Els organitzadors van valorar la important tasca que realitzen els voluntaris de l’entitat acompanyant a les persones i familiars que pateixen aquesta malaltia.

La UP360 ha comptat amb el suport de la marca esportiva Grifone i de l’empresa Nufri Energia, així com també d’algunes administracions comarcals. Segons els organitzadors de la prova, la finalitat d’aquest esdeveniment esportiu és donar a conèixer el patrimoni paisatgístic del Pallars Jussà, una comarca de mitja muntanya on la pràctica del senderisme i el BTT han agafat força en els últims anys. Els organitzadors pretenen que el circuit resti actiu durant tot l’any per tal que, a nivell particular, es pugui completar el recorregut per etapes, aprofitant que transcorre per diverses poblacions pallareses.

Resultats Ultra Pallars 360

Foto: Olga Bergua