Resum Trail Setmana Catalunya (14-15/05/2022)

524
Silvia Lara i Manuel Jiménez s’enduen els llorers del KV Roquetes

La prova vertical del Baix Ebre enguany tornava a formar part de la Copa de España de Curses Verticals de la FEDME, de la que era la tercera prova puntuable

Els 120 corredors van haver de superar el recorregut vertical de 5,5km i 1.150m de desnivell positiu que els alçaven fins el cim del Caro. Els andalusos Silvia Lara i Manuel Jiménez van ser els corredors més ràpids en cobrir el trajecte amb 55:06 i 1:08:24 respectivament. La seva victoria els col.loca com a líders provisionals de la competició estatal.

Mesi Arcos i Veronica Sanchez en l’apartat femení, i Jose Antonio Bellido i Nil Cardona completaven el podi absolut

Llegiu la notícia completa

Cèlia Balcells i Daniel Castillo brillen a la Marató del Trail Cap de Creus

La prova per excel·lència de Klassmark reunia prop d’un miler de corredors en una edició que volia ser un homenatge a aquesta part de la Costa Brava que va patir un incendi el passat mes de febrer.

Daniel Castillo i Celia Balcells s’imposaven en la Marató de dissabte, amb un Pau Capell que va acabar quart i segueix sumant km pels propers objectius de la temporada i una Ragna Debats que va patir una caiguda i no va poder acabar la prova. Des d’aquí li desitgem una prompta recuperació.

Ja en la matinal de diumenge, es disputarien dues proves més. Signarien la victoria de la Trail, de 22km, dos noms tant potents com son els d’Arnau Aranda i Àngels Llobera, mentre que Raoul Raus i Maury Manon s’alçarien amb el triomf de la modalitat Express d’11 km.

Albert Herrero i Mònica Guilera, reis d’una calorosa Ultra Pallars 360

La cursa celebrava tot just la seva segona edició amb 400 corredors i posiciona el Pallars Jussà com una de les comarques amb més projecció en l’àmbit esportiu.

Precisament, la distancia Ultra de 94km veuria la seva primera edició, degut a que l’edició passada no es va poder celebrar per culpa de les restriccions sanitàries de la pandèmia. I encetarien el palmarès Albert Herrero i Monica Guilera, dos dels corredors amb més solera del panorama ultrafondista català.

Juntament amb la Ultra es van disputar dues distàncies més:

La Marató Trail partia des de La Pobla de Segur, i els participants inscrits van recórrer la part més occidental de l’itinerari, sobre un traçat de 49 quilòmetres i 2.100 metres de desnivell positiu a través de racons feréstecs i poc concorreguts. Ona Sociats i Jordi Balagueró es penjarien els llorers del triomf.

La Geotrail va sortir des de la localitat de Salàs de Pallars i cercaria l’arribada de Tremp passant per Santa Engràcia i Talarn. Els corredors més ràpids en completar els 27 quilòmetres i 1.100 de desnivell positiu serien Oscar Monclús i Raki Garsaball.

Breus:

• Aleix Toda i Lorena Ramos van ser els vencedors de la Ultra Trail Muntanyes de Prades, que formava part de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la FEEC.
  • La Penedes Trail va acollir el Campionat de Catalunya de Trail Running Master de la FCA. Amb victòries de Samuel Davila i Laia Montoya en la cursa de 20km, mentre que Esther Pascual i Jordi Miró guanyarien la cursa de 10km.
  • Pere Aurell es faria amb la segona posició en la Domusa Teknik, prova que albergava el campionat d’Euskadi d’ultratrail, amb victòries per a Oihana Azkorbebeitia i Aritz Egea.