La Vall de Boí, situada a la comarca de l’Alta Ribagorça, roman enclavada en un entorn privilegiat. Rodejada de muntanyes que s’enlairen fins a tocar el cel, encara respira aquella tranquil·litat esbalaïdora d’antany. A més, conserva una de les mostres més importants del romànic català.

El Centre Trail Vall de Boí neix de l’inquietud de l’Ajuntament de la Vall de Boí per atraure a tota la gent que sol venir a competir als esdeveniments en l’entorn privilegiat de la vall, com la Buff® Mountain Festival o campionats de diversos esports de muntanya. És per això que va decidir dissenyar una sèrie de circuits: 5 de trail running, 5 de BTT i 3 circuits cicloturistes. La Vall de Boí disposa d’una extensa xarxa de senders marcats de diferent grau de dificultat i un entorn d’alta muntanya ideal per a l’entrenament en alçada amb recorreguts que es mouen entre els 1000 metres dels fons de vall i els més de 3000 metres dels cims més alts.

Com hem dit, trobarem fins a 5 circuits diferents de trail -sumant 69,2 quilòmetres i 5.964m de desnivell positiu- amb una ruta de curta distància i tres amb un desnivell considerable. A més li sumem un circuit vertical que ens durà fins al cim del Tossal de les Roies de Cardet (2.445m), coincidint amb el recorregut de la cursa Cara Amón.

La informació detallada dels circuits, amb track, fotografies i descripció, la trobareu en aquest enllaç, o bé la seva versió en PDF.


Fitxa tècnica:

Circuits: 5
Senyalització: Els diferents recorreguts estan senyalitzats i classificats amb codis de colors (verd, blau, vermell, negre) que es corresponen amb el nivell de dificultat (distància i desnivell acumulat). Tots els tracks han estat realitzats sobre el terreny, donant una màxima garantia al corredor. A diferència d’altres estacions de trail, les sortides i arribades no es localitzen en només un lloc, sinó que estan repartits pels diferents pobles de la vall.
Aigua: En tots els itineraris podem proveïr-nos.
Serveis: Servei de dutxes i vestidors al poble de Barruera. Per a més informació, a l’Oficina de Turisme Vall de Boí (973 694 000).