Claire Bannwarth reina de la Spine Race

L'ultrafondista francesa entra a la història a l'aconseguir la seva segona victòria consecutiva i estableix el segon millor registre femení de la brutal prova britànica

507

Claire Bannwarth tanca el cercle d’un any virtuós amb una nova victòria a Spine Race. L’ultrafondista francesa cobreix les 268 milles del ‘Pennine Way’ amb un temps de 92 hores, dos minuts i 23 segons. D’aquesta manera estableix el segon millor registre de la història de la competició, només per darrera de l’increïble gesta de Jasmin Paris en 2019, i el segon triomf de manera consecutiva, fita només aconseguida per Carol Morgan (2017 i 2018).

L’aventura de Claire Bannwarth ha estat calcada a l’edició passada, dominant de principi a fi. Ferma al capdavant, no ha donat cap opció a les seves rivals Lucy Gossage i Hannah Rickman. La francesa sembla que li hagi pres la mida a aquest tipus de proves, on treu a lluir les seves principals virtuts: la fortalesa física i sobretot mental.

L’any passat, Bannwarth va registrar 97:39:58, que ha superat per més de cinc hores després d’una temporada brillant, en la que també va obtenir victòries a Kodiak Ultra Marathons, Tahoe 200 Endurance Run o TrailCAT200.

Des de l’organització no amaguen la seva admiració per Bannwarth:

“És un plaer veure córrer Claire. No només perquè és una atleta excepcional amb tot el conjunt d’eines de fortalesa física i mental necessàries per produir rendiments d’elit de manera tan consistent, sinó perquè òbviament gaudeix molt amb el fet de córrer llargues distàncies en llocs salvatges”.

“Aquesta alegria és contagiosa i el seu talent i gana enormes per més i més experiències d’aquest tipus són inspiradors. Moltes felicitacions i gratitud de part de tots a la Montane Spine Race”.

Palmarès Winter Spine Race

Any Guanyador Temps Guanyadora Temps
2012 Gary Morrison and Steve Thompson 151:02:00
2013 Eugeni Roselló Sole 124:52:00 Annabel Gates 172:59:00
2014 Pavel Paloncy 110:45:00 Debbie Brupbacher 153:17:00
2015 Pavel Paloncy * 81:34:00 Beth Pascall 90:59:00*
2016 Eoin Keith 95:17:00 Anna Buckingham and Zoe Thornburgh 166:38:00
2017 Tom Hollins 99:25:36 Carol Morgan 109:54:00
2018 Pavel Paloncy 109:50:22 Carol Morgan 130:37:22
2019 Eoin Keith 98:18:23 Jasmin Paris 83:12:23
2020 John Kelly 87:53:57 Sabrina Verjee 108:07:17
2021 Suspesa per COVID-19
2022 Eoin Keith 92:40:30 Debbie Martin-Consani 104:08:22
2023 Damian Hall 84:36:24 Claire Bannwarth 97:39:58
2024 Jack Scott 72:55:05 Claire Bannwarth 92:02:23