Campdevànol tornarà a vibrar el proper 18 de febrer amb una nova edició de la Hivernal de Campdevànol. Com cada any, i ja van 12, el municipi de la comarca del Ripollès es convertirà en l’epicentre de les curses per muntanya, iniciant la temporada de curses alpines al Pirineu.

Des de la primera edició, la Hivernal ha procurat ser un espai per a tothom on, tant corredors, acompanyants com els propis vilatans, puguin gaudir de la festa de l’esport que, any rere any, omplen els carrers de Campdevànol.

En motiu del desè aniversari, l’organització va reformular els seus recorreguts, buscant la manera de seguir mostrant l’espectacular entorn que envolta la vila ripollenca. Enguany mantindrà el format i oferirà dues modalitats de cursa i una caminada popular pels que vulguin gaudir d’una manera més pausada.

Els recorreguts

Des de la primera edició, la Hivernal vol tenir espai per a tothom. En motiu del desè aniversari, l’organització va reformular els seus recorreguts, buscant la manera de seguir mostrant l’espectacular entorn que envolta la vila ripollenca. Enguany mantindrà el format i oferirà dues modalitats de cursa i una caminada popular pels que vulguin gaudir d’una manera més pausada.

La Llarga 27Km és, amb D+1800m, una cursa tècnica i molt exigent, amb un sector equipat amb grapes, i coronant el cim de La Covil, a 2001m d’altitud. A més, inclou un sector ‘sprint especial’ entre Coll Roig i La Covil, on es premia al corredor/a més ràpid/a en realitzar el sector de 1,5km i 500m d’ascens. La Covil, Pla de Pruners o Sant Pere d’Aüria seran testimonis del pas dels participants d’aquesta modalitat.

La Curta, de 14km i D+750m, també manté el recorregut de l’any passat amb un format força ràpid, diferenciant-la de la distància més llarga. El circuit, farcit de camins i corriols, tindrà un constant  puja i baixa que no donarà treva als qui vulguin fer un bon paper. No oblidem que aquesta és una cursa que ha vist néixer figures del trail del nostre país com la Gisela Carrión, l’Isaac Barti i molts altres que ara estan competint al més alt nivell.

La Caminada, amb aproximadament 10km, no faltarà a la cita aquest 2024. És la prova pensada per descobrir l’entorn de Campdevànol i viure la festa d’una manera més pausada. I com sempre, ho farà amb un circuit dissenyat exclusivament pels senderistes, que els farà recórrer els indrets més apreciats i espectaculars de l’entorn del poble.

Inscripcions obertes

Les inscripcions van a bon ritme i restaran obertes fins el 15 de febrer de 2024 o esgotar els dorsals disponibles a través del web oficial de la cursa. Fins el 25 de gener podreu comprar la samarreta commemorativa (opcional) a un preu de 10€ junt amb la vostra inscripció.

L’organització ha decidit oferir les inscripcions a uns preus molt econòmics, que van dels 19€ de la cursa llarga als 12€ de la caminada, passant pels 14€ de la cursa curta. Tots els inscrits rebran un tubular de coll commemoratiu, així com l’esmorzar final a la Plaça de la Mainada, el centre neuràlgic de la cursa. Com a novetat, qui vulgui podrà adquirir, en el mateix moment de formalitzar la inscripció, la samarreta d’aquesta edició.